Вход
София
Времето в София 22 o C

Ще стиснем ли пак десницата на левицата

Ще стиснем ли пак десницата на левицата

на 16.01.2017
1764
5
Ще стиснем ли пак десницата на левицата
16.01.2017
5
1764

Депутатът от левицата Красимир Янков вика по радиото: „БСП е готова да управлява страната“.

ЛЕВИ КОПНЕЖИ! Корнелия Нинова се засили към Министерски съвет

ЛЕВИ КОПНЕЖИ! Корнелия Нинова се засили към Министерски съвет

Още преди да е свършил живота на 43-то Народно събрание,...

на 11.01.2017

Има си хас! Таз готовност червените я поемат още с майчината си коластра. В интерес на истината, то това ни е малко национална черта. Досега българин, който да не е готов да управлява държавата, не съм срещал. Изобщо да не е готов, пак е готов. Но при червените е малко нещо патология.

„Из делниците на един луд“

Те пак са тук! И пак имат план! След заседанието на Изпълнителното бюро на БСП онзи ден лидерът на партията Корнелия Нинова обясни пред журналистите, че тази година била изключително важна за БСП и затова партията подготвила алтернативен план за развитие на България. Не разбрах на кое алтернативен. Не може да е на ГЕРБ, щото там план няма. Там се работи според това с кой крак е станал премиерът. Ако алтернативното се крие в премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане, то наистина е алтернативно. Но на плана на БСП от времето на Станишев. Не подценявам паметта ви, но съм длъжен да напомня, че плоският данък беше въведен от кабинета „Станишев“. И беше въведен в твърдия му вариант – без минимален необлагаем минимум.

Според горецитирания депутат Янков акцентът на този план били интересите на гражданите - работни места, достъпно образование, здравеопазване, култура… Все познати работи. Досега са ни ги обещавали поне пет пъти. Корнелия разказа плана малко по-широко, но не и по-конкретно.

Както и да е. Та червените били амбицирани да превърнат този алтернативен план в „народен“ план.

Богатството на властта! Колко пари декларираха Росен Плевнелиев и Корнелия Нинова

Богатството на властта! Колко пари декларираха Росен Плевнелиев и Корнелия Нинова

Премиерът в оставка Бойко Борисов е декларирал 29 хил....

на 13.01.2017

Чудех се откъде ми е познато това с плана. И изведнъж пред очите ми изплува образът на Станишев, как се усмихва загадъчно като Мона Лиза по телевизора и вика: „Имам план“. И верно имаше план. Но след четири години управление разбрахме, че нас ни е нямало в този план. Планът си е бил за тях си. Та сега Корнелия е решила да поправи тази малка грешка и да вкара и малко народ в плана. „Тръгваме из страната. Обиколката започва от Кюстендил следващата седмица. Решени сме за премахване на мутренското управление на страната…“

Блазе му на Кюстендил…

От времето на народниците, от Чернишевски и Херцен, левите, като се чудят какво да правят (“Что делать”), и слизат сред народа. Те не само левите де. И сините слизаха (СДС слуша България). И царистите слизаха. Изобщо всяка партия, като види зор, и слиза сред народа. Сега и червените ще слизат за пореден път. За последно слизаха през 2009 г., след като загубиха властта. Помня, че тогава Станишев пусна строга заповед до червеното ръководство да не отказва нито една покана за среща с избирателите. И те не отказваха, но просто така се случи, че нямаше покани…

Е, сегашната ситуация е малко по-различна. Народният герой, националният психомасажист, започна да омръзва. Пък и го попрекали с бедствените си изяви. То не беше Хитрино, то не беше магистралата при Айтос… Струва ми се, че на доста хора им стана ясно, че Борисов е човек с дарби, но не за тоя пост. Като шеф на Гражданска защита би стоял прекрасно… Та не изключвам този път националното турне на левите да има по-голям успех. Малко по-голям, не много. Ще си върнат електората, който периодично си менкат било с НДСВ, било с ГЕРБ, било с Патриотите.

А колкото до плана… Плановете са хубаво нещо. Но имат тази особеност, че се нуждаят от хора, за да бъдат приведени в изпълнение. Кои са хората? Ами в общи линии са същите. Вгледайте се в червените ръководни редици и ще видите пак същите муцуни, които изпълняваха плана на Станишев. И заедно с него превърнаха БСП от лицемерна социална партия в откровена левица от типа „Чер хайвер”. Френският писател Фредерик Бегбеде така нарича френските леви - „левица - чер хайвер” и „крайна левица - Прада”. Нормално е и у нас да има такава левица. Не е нормално, че у нас няма нормална левица, но к’во да се прави… Не че социалната мимикрия на предшествениците на Станишев носеше нещо повече за бедните симпатизанти, но даваше поне психологически основания за електорална подкрепа.

Андрей Райчев категоричен: Корнелия Нинова играе хазартно, обаче печели

Андрей Райчев категоричен: Корнелия Нинова играе хазартно, обаче печели

Корнелия Нинова играе хазартно, но печели. Пред нея сега...

на 15.01.2017

Тоест новият план ще се изпълнява от старите кадри. Един познат се пошегува веднъж, че на заседанията на ръководството на БСП се събирали повече представители на едрия български бизнес, отколкото на заседанията на БСК, КРИБ и ССИГ общо. Е, преувеличено е, но не много.

Нинова декларира решимост да поразтика това милионерско статукво в партията, да въведе мандатност за председателя, пряк избор от партийните членове, а не да го посочват лобитата в партията, мандатност и за депутатите. Но за тази битка тя трудно ще събере армия. Много пъти досега сме чували думите: „Дайте път на нови лица, път на млади хора“. Влязоха и нови хора, и млади хора, но в силно токсичната партийна среда бързо станаха като старите. Както казваше другарят Сталин, кадрите решават всичко. И за кадрите пак кадрите решават.

„Решени сме, вика Нинова, да премахнем мутренското управление на страната…“ Може и да е така, но по-вероятно е да не е. Няма да ви връщам към времената, когато наричахме вътрешния министър на БСП Румен Петков „маджоретка“. Нито към срещите му с братя Галеви, Алексей Петров… Само един пресен пример: изказването на президента срещу конкурса за въвеждане на ТОЛ системата по магистралите. Изведнъж новоизбраният президент, който отказа да се ангажира с каквото и да било, докато не встъпи в длъжност, се изказва остро срещу подновяването на конкурса. Най-малкото е подозрително. Според Радан Кънев ГЕРБ и БСП си подавали топката с цел да дадат поръчката на фирми, свързани с Васил Божков, а президентът го изиграл „зле осведомен“ в случая. Да не го окайваме предварително, но той тепърва ще прави вълнуващи открития в това отношение. „Контролът на трафика, вика Радан, е контрол над контрабандата, над бежанския трафик…” И този контрол ще бъде даден в ръцете на човек, който се ползва с доверието и на двете партии. Толкова за борбата с мутрите.

Нинова се изказа много остро и за милиардите, които били изчезнали от резерва. Като крайно се оказа, че не са изчезнали от резерва, а не са били предназначени за резерва. Просто премиерът, в свойствения му стил да се поизхвърля, се похвалил с 3.5 млрд. излишък, макар да знаел, че му предстоят плащания и за санирането, и за „Белене“. Обяснимо е, че червените контролират внимателно харчовете на правителството. От една гледна точка правителството харчи тяхното наследство.

Голямата опасност пред червените, окрилени от победата на ген. Радев, е да си повярват, че хем им е ред, хем им се пада да управляват държавата. А това далеч не е сигурно. Сигурното е само, че ще има един червен или доминиран от червените служебен кабинет. И след него - каквото избор покаже. Последното изследване на „Маркет линкс“ сочи, че ГЕРБ все още води на БСП с 3% - 24 на 21! Това, че Борисов съзнателно или от глупост им подари президентския пост, не означава, че ще им даде и премиерския. Не и без бой. Казвал съм го, но ще повторя. За Борисов участието във властта е гаранция не само за свободата му, но дори и за живота му. И сегашната му оставка е само начин да се върне на власт по-силен. Дали надеждите му ще се сбъднат, е отделен въпрос. Но във всеки случай още е рано да му се пее дългото „Отче наш“…

Но дали ГЕРБ ще остане на власт, или ще я смени БСП, за нас с гайдите няма никакво значение. И двете партии са управлявали достатъчно дълго, та ако са искали и можели да подобрят живота ни, са щели да го направят.

Така че новата 2017 година няма да ни донесе нищо ново. Най-вероятно ще преиграваме 2014 г.

Още коментари и интересни четива вижте на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
Корнелия Нинова разкритикува Плевнелиев и проговори за новия лидер на АБВ Корнелия Нинова разкритикува Плевнелиев и проговори за новия лидер на АБВ
Не познавам новия лидер на АБВ, но му пожелавам успех....
на 15.01.2017
Напиши коментар »
(5)
1
Както винаги Докторът е на висота. Могат да му гледат номера на фанелката. Браво!!!
2
WE PREFER BSP TO GERB ...!!!
3
Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (Врабчето), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
4
Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
5
Аууу. Какъв анализ-нищо ново и нищо интересно-я най-добре Боко да си ни управлява, че от него по-добър нема. Престанете с тези изтъркани анализатори соросоиди
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

На гроба на застреляна мутра издигнали паметник във формата на мобилен телефон. След ден на екрана било написано: “Абонатът е извън обхват”...

няма нови новини
Днес: 227
hot
най-четени новини в момента
сега
3065
четат ПИК
сега
четат тази новина
ОТ МИНАЛО КЪМ БЪДЕЩЕ! Вижте защо Бог наказа Русия (СНИМКИ)
x