Юлий Москов убеден: Това правителство ще влезе в историята

ГОРЕЩО

Юлий Москов убеден: Това правителство ще влезе в историята

8917
на 07.11.2014
Юлий Москов убеден: Това правителство ще влезе в историята
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Това, че разговорите бяха публични е добре. Надявам се това правителство да е стабилно. То беше създадено след тежки компромиси и конфигурации. Има сравнително добра програма и му пожелавам успех. Това каза пред камерите на БНТ Екатерина Михайлова.

препоръчано

Журналистът Юлий Москов беше убеден, че новото правителство ще влезе в историята. За първи път преговорите за коалиция се водеха публично и открито.

Първата тройна коалиция се договаряше по кьошетата. Правителството на Пламен Орешарски въобще не искам да го коментирам. Сега видяхме нещо различно. Заслугата за това е изцяло на Бойко Борисов. Ако той успее само да отпуши еврофондовете, това ще е достатъчно, обясни Москов. Това правителство започва своята работа с една хронична нестабилност. За първи път ще имаме четворна коалиция.

Ако се затъне в партийните егоизми и се блокира работата по основните приоритети, на кабинета ще му бъде доста трудно, прогнозира Борислав Цеков от Института за модерна политика. Проблемите в държавата не могат да бъдат решени от един министър или една политическа сила. Това реши избирателят, каза още Михайлова. За първи път имаме толкова широка политическа подкрепа за правителството.

Аз съм оптимист. Това е един голям обществен и публичен потенциал, който стои зад този кабинет, допълни Москов. В новото правителство ми прави, че има две фигури, които нямат ясно изразен партиен признак. Говоря за проф. Тодор Танев и Красен Кралев.

Има интересни попадения. Аз оставам умерен скептик за бъдещето управление. В началото ще има еуфория, но постепенно нещата ще се заблатят, коментира Цеков.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ВТОРНИК: Раците да се пазят от прибързаност, изгодни делови оферти за Козирозите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Росен Желязков регистрира листата на ГЕРБ за евроизборите - мълчи за Мария Габриел и Илиана Иванова (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Росен Желязков регистрира листата на ГЕРБ за евроизборите - мълчи за Мария Габриел и Илиана Иванова (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК