БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Юлияна Плевнелиева спечелила едва 3500 лева за 2012 година

Само в ПИК
Юлияна Плевнелиева спечелила едва 3500 лева за 2012 година
Автор: ПИК
Дата
Дата
10821
Коментари
8
Юлияна Плевнелиева спечелила едва 3500 лева за 2012 година

Едва 7 000 лв. печалба отчита една от фирмите за съпругата на президента Росен Плевнелиев - Юлияна.

Според финансовия отчет на „Мейз лабс“ ООД за 2012 г., който е обявен в Търговския регистър едва на 27 март 2014 г., разходите са в размер на 106 000 лв., показа справка на "BPost". От тях 4 000 лв. са за суровини и материали,  21 000 за външниуслуги, 80 000 лв. за персонала, а останалите 1 000 лв. са описани като „други разходи“. 

За същия период приходите на „Мейз лабс“, където Юлияна Плевнелиева е съдружник с Камен Станев, са 113 000 лв. Цялата сума е от консултантски услуги.  Сметките показват, че за една година съпругата на президента е спечелила едва 3 500 лв, съобщи петел.бг.  Във фирмата им работят 3 души, а офисът се намира на ул. „Крум Кюлявков“ в столичният квартал „Изгрев“. 

„Мейз лабс“ е с широк предмет на дейност - разработка на софтуерни и хардуерни продукти, дизайн, покупко-продажба наимоти и др. Капиталът е 5000 лева и е поделен по равно – 50% за фирма “Ателадиа”, която е еднолична собственост на Юлияна Плевнелиева и 50% за съдружника й Камен Станев. 

Търговско-правните регистри потвърждават и топлите връзки на Плевнелиеви с Реформаторския блок. Семейството има общ бизнес с Христо Москов, който пък е роднина на зам.-председателя на ДСБ Петър Москов.

През декември 2006 г. пък "СИ Ю Пропърти" ЕООД е учредено от Христо Москов и Юлияна Плевнелиева като съдружници. Управител на дружеството е Москов. Той представлява и “Аклади иммобилиен”, където си партнира първо с Росен, а после и с Юлиана Плевнелиева. “Аклади” e фирма, замесена като собственик в “Дани консулт” в схема за финансиране чрез регистрирани в Малта офшорки, представлявани от Иво Прокопиев. Чрез тази схема в управляваната от Москов компания Прокопиев налива близо 9 млн. евро с неясен произход. Средствата са използвани за придобиване на имоти по Южното българско Черноморие. 

Москов и президентът са съседи по вилни имоти сред скалите на Черноморец. Докато беше строителен министър избухна скандал за имота му. Тогава Плевнелиев безцеремонно обяви, че няма нищо нередно около строителството на вилата му.

 

Напиши коментар »
(8)
1
Официално да, ама другите колко ли са?
2
е, нейна си работа, няма да я жаля. То бедните излязоха най-богати, че декларират всичко стриктно ....
3
Аууу...ми тя била горката за ....оплакване бе! ужас. Само че нещо ни пробутват шменти -капели !
4
ЦИГАНКА,В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ.ЖАЛКА,ЛЪЖЛИВА ДРИПА.ТИЯ ДВАМАТА СА ОТВРАТИТЕЛЕН ТАНДЕМ.ВЪРХЪТ НА БОКЛУКА.
5
Aaaaa, tq puk Monikata shtoto vsichko deklarira...
6
Плевнелиеви на прокурор..
7
Спокойто, той президентът изкарва и за нея. Нали за тва стана политик, щото тва е най-доходния бизнес у нас.
8
Мале, милата! При Прокопиев сякаш по-добре заработваше, ама то с такъв мъж май само за слава работи.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"