Юнкер: Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания

Само в ПИК
Юнкер: Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания
Автор: ПИК
Дата
Дата
1335
Коментари
4
Юнкер: Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания

Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания. Това заяви пред Европейския парламент Мишел Барние, главният преговарящ с Лондон от името на Европейската комисия.

Бъдещето ни не е Брекзит, а Европа, посочи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Все още не можем да говорим за бъдещето, без да сме постигнали истинска яснота по условията за напускане на Великобритания, добави той. Юнкер и Барние коментираха, че засега няма достатъчен напредък в преговорите.

Остава още работа, не сме постигнали достатъчен напредък. Имаме напредък по въпроса с правата на гражданите, но не и по ролята на Съда на ЕС за тяхното спазване, уточни Юнкер. Дяволът ще бъде в подробностите за финансовите ангажименти на Лондон, но европейците не може да плащат сметката за британското решение, добави той.

Засега не мога да кажа, че сме готови да навлезем във втората фаза на преговорите (за бъдещите отношения). Отгръща се страница от историята, твърде дълго отлагахме решаването на важните въпроси на 27-те останали страни от ЕС. Разговорите за бъдещето на Европа стават все повече и това показва нашата жизненост, посочи Юнкер.

Барние отбеляза, че засега преговорите очертават сериозни различия, особено по финансовите въпроси. Не бихме приели оставащите в ЕС 27 държави да плащат ангажиментите на 28 страни. Нищо повече и нищо по-малко. Имаме различия по въпроса за защитата на правата на гражданите - британските съдии трябва да могат да се позовават пряко на споразумението с ЕС, поясни той.

От първия ден знаем, че това са извънредни преговори, изключително сложни от човешка, финансова, икономическа, политическа гледна точка, отражението е често подценявано. Единството ни е от ключово значение. Искаме да успеем, да постигнем стабилно сътрудничество с Великобритания в областта на търговията, борбата с тероризма, отбраната, допълни Барние.

Още по темата
Юнкер за разликата в храните в ЕС: Не става дума за вкус, а за достойнство!
Часовник
22:20
Не става дума за вкус, а за достойнство. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с европейски политици и общественици по повод твърденията на производителите на...
Напиши коментар »
(4)
2
Юнкерчо, господинът със заплата 30000 евро на месец се изходи....
3
Бъдещето на хиляди хрантутници , пилеещи щедро парите на данъкоплатците от страните , членки на ЕС , за своя душа и отиващи в ръцете на хиени чрез далавери и програми ! Паразити невиждани и нечувани !
4
to sssr se razpadna,ta kakvo ostava za es.vapros na vreme,bita kauza...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.