Вход
София
Времето в София 17 o C

Юнкер: Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, и трябва да диша с двата си дроба

Юнкер: Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, и трябва да диша с двата си дроба

на 13.09.2017
875
7
Юнкер: Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, и трябва да диша с двата си дроба
Автор: ПИК
13.09.2017
7
875

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер спомена днес няколко пъти България в годишното си слово за състоянието на ЕС, произнесено пред Европейския парламент в Страсбург.

ИЗВЪНРЕДНО! Юнкер: Не сме наивници за свободната търговия (НА ЖИВО)

ИЗВЪНРЕДНО! Юнкер: Не сме наивници за свободната търговия (НА ЖИВО)

Не сме наивници за свободната търговия, но приветстваме...

на 13.09.2017

Юнкер заяви, че е крайно време България и Румъния да бъдат приети в Шенген. Той настоя всички в ЕС да имат отговорност за опазването на външните граници на Общността. България, Италия и Испания не трябва да бъдат оставяни сами в осигуряването на граничната сигурност, посочи председателят на ЕК.

Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, и трябва да диша с двата си дроба - източния и западния, иначе ще се задушим, коментира Юнкер. Той настоя потребителите в ЕС да имат достъп до стоки с еднакво качество, както и работниците да не бъдат делени на "първа и втора класа", а да получават равни права и възнаграждения при полагането на еднакъв труд на едно и също място.

Юнкер се обяви против идеите на президента на Франция Еманюел Макрон за обособяването на отделен бюджет и парламент за държавите от еврозоната. Той заяви, че всички страни в ЕС трябва да бъдат част от еврозоната и Шенген.

Не ни трябват нови институции на ЕС, посочи Юнкер. Той предложи занапред Европейската комисия и Европейският съвет да бъдат оглавени от един председател, избран пряко при гласуването за Европейски парламент. Юнкер се застъпи за идеята част от евродепутатите да бъдат избирани от общоевропейски листи. Той изрази надежда предварителното обявяване на кандидатите за председател на ЕК да се запази и повтори, че няма да се кандидатира за втори мандат.

Едва шест минути преди края на словото си, продължило повече от час, Юнкер засегна въпроса с напускането на Великобритания. Той определи решението на мнозинството британци като "тъжно и трагично", но заяви, че това не е бъдещето на ЕС. Юнкер призова държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС да се съберат през март 2019 г. в румънския град Сибиу, за да разговарят за бъдещето на Общността.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова за по-скорошното присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона. 

Неколкократно в речта си Юнкер говореше за "нашите 27 страни", с което изключваше Великобритания от темите за бъдещия ЕС. Той призова за даване на ясна перспектива за приемането в ЕС на Западните Балкани, но подчерта, че подобен подход за Турция е невъзможен в обозримо бъдеще. Занапред държавите от ЕС ще бъдат повече от 27, Европа е място за зрели демокрации, посочи той.

Юнкер настоя до 2025 г. в ЕС да бъде създаден отбранителен съюз. По неговите думи европейската прокуратура би следвало да се заеме с въпросите на тероризма.

Председателят на ЕК призова за поддържане на фонда за Африка, за да бъдат преодолени причините за незаконната миграция към ЕС. Той призова за разкриването на законни пътища за миграция, както и за ускорено връщане на мигрантите, дошли в Европа без основание. Юнкер отбеляза, че досега ЕС е приел повече мигранти от САЩ, Канада и Австралия, взети заедно.

Юнкер предложи обособяването на европейска агенция за киберсигурност. Той отбеляза, че ЕС е уязвим на кибератаки, които понякога са по-опасни от обичайните военни средства.

Председателят съобщи, че ЕК ще предложи намаляване на вредните газове в областта на превозите и нова индустриална стратегия за цифровизация. Вярвам в нашата автомобилна индустрия, но съм втрещен как хората умишлено са лъгани. Приканвам автомобилната индустрия да намери изход, да се инвестира в чистите коли на бъдещето, заяви Юнкер. Той настоя за въвеждането на предварителни оценки на чуждестранните инвестиции, особено в областта на отбраната, здравеопазването, енергетиката и технологиите.

Европа е отворена за взаимоизгодни търговски отношения - искаме да получаваме толкова, колкото даваме. В последната година нашите световни партньори настояват да сключваме търговски споразумения, посочи Юнкер. Той отбеляза сключването на споразумения с Канада, Япония и Мексико, Южна Америка. Юнкер съобщи, че предстои начало на търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия, които могат да бъдат приключени до средата на 2019 година.

Сподели:
свързани новини
ВАЖНО! Юнкер иска единна валута и всички в Шенген (НА ЖИВО) ВАЖНО! Юнкер иска единна валута и всички в Шенген (НА ЖИВО)
В рамките на годишната си реч за състоянието на...
на 13.09.2017
Напиши коментар »
(7)
1
Долен Люксембургски мошенник и диктатор и подтисник, узурпирал всесилна власт над милиони европейци! Народен Европейски Съд са него и цялата банда ЕС бюрократи начело с Меркел!
2
ЗА ХАМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ТЕХНИТЕ МЕКЕРЕТА В ЕС! Първо бившият президент Картър каза, че хамерика "не е демокрация, а олигархия". След това се разбра, че дългът на хамерика е надхвърлил 20 ТРИЛИОНА долара. Огромното табло в центъра на Ню Йорк, което отброяваше този дълг, е премахнато, да не се разстройват минаващите около него, и чужденците да не го снимат. Кой знае какво са намислили тези хамерикански престъпници.
3
ХА ДА ВИДИМЕ СЕГА КАК ЩЕ РЕАГИРАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОЗИ ДЪРТИЯ КАЗА. НЕЗАБАВНО В ШЕНГЕН И РАВНИ ДОХОДИ ЗА ВСИЧКИ В ЕС. АМА СИГУРНО НЯМА ДА СТАНЕ. НАШИЯ ТЪПАН ПАК ЩЕ ВЪРТИ ГЛАВАТА. И ЩЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА Е ВИНОВЕН. СЕРГО ИЛИ ОРЕШАРСКИ. ТОВА Е
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
по цял ден ядат и пият за моя сметка и мьдруват каква простотия да сьтворят незабавно закриване на нато и ес никаква полза от тях само огромни разходи с които можем да си улесним живота
6
Светът се управлява, не от братската дружба между народите а от интересите на всяка една държава! Всеки търси място под слънцето и със зъби и нокти се стреми да го брани, тази екзистенциялна зависимост е в основата на всички конфликти между отделните държави. Примери безброй. Брат си ми докато не посегнеш на моята вода и хляб, ако с добро не се рзбереш, бой ще ядеш! В общи линии по този сценарий се развиват и отношенията между държавите, може би ще ме обвините в симплицизъм, но от това не се страхувам, сигурно сте готови и да опонирате и да волеизявлявате, на дълбоко накъде скрито в някой тъмен ъгъл на мозъка ви си лежи ленивото удоволствие и безметежност от факта, че друг трябва да напъва мозъчния си потенциял. Когато защитата на интересите на една държава се обосновава дълго във времето, прави се целесъобразно, умно и без излишен шум се заключават колиции,партньорства, това се нарича " далновидна дипломация". Меркел е една безмозъчна острилка, която разрушава Германия от вътре. Дъщеря на пастор забележете, който се преселва от ГФР в ГДР, може би единствен случай! Та тази госпожа Меркел с безумния си призив, насели Европа с хора чужди, хора които нямат и йота сходство с европейския морал и културни ценности. Хора разрушаващи, нашите религия, традиции и начин на живот! Добрата стара Европа е насилвана, разтерзавана и опорочавана, благодарение на такива безумни ръководители! Франция ,Испания и Италия са бивши колониялни държави с влияния в Африка и Латинска Америка, те са заселвани бавно, в продължение на десетки и стотици години с араби от Алжир, Мароко, Тунис, Либия, Египет. Техният опит показва, че това население живее в затворени общества, не се интегрира и има само изисквания, но не и отговорности. Погледнете за пример гетата в Париж, Барселона и другите големи градове. Това е все едно е, като да интегрираш циганите у нас! При германците се получи екстремно заселване на чужденци и германското население изживя няколко сериозни шокови моменти и терористични атаки! Дойчовците, тъй, като са организирани взеха нещата в свои ръце, проверки, регистрация, вземане на отпечатъци, картотекиране и т.н.вървят в най-бързи темпове! Проблемът остава, поради откритите граници в ЕС. Нищо добро не ни очаква в бъдеще ако продължаваме да избираме алтруистично-глупави, както Ангела Меркел или пък глупаво-изпълнителни, както нашето Тиквено Слънце и сателитите му!
7
ТОЗИ ДЪРТАК БИЛ СПОМЕНАЛ БЪЛГАРИЯ ДВА ПЪТИ - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! БОКО ЩЕ СЕ ПОДМОКРИ ОТ КЕФ, ЧЕ НАЧАНИКЪТ МУ СЕ Е СЕТИЛ ЗА БГ! ДРЪН-ДРЪН ЯРИНА! ТОВА ЗА ШЕНГЕН И ОБЕЩАНИЯТА ГИ СЛУШАМЕ ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ НА БОКО ПРЕЗ ДЕН! И КАКВО ОТ ТОВА!? ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ В БГ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ-ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗАТОВА НЯМА ДА НИ ДАДАТ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯТА, АКО СМЕ В ШЕНГЕН! ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ БРЮКСЕЛСКИ ЗЕЛКИ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Силиконът се предава по майчина линия. Ако майката има силикон и дъщерята ще има малки ц*ци.

няма нови новини
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
сега
2166
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Радев и Фандъкова поведоха шествието за 24 май - гледайте НА ЖИВО! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
ВЯРА! Мощите на св. Лука в Пловдив помагат преди операция
x