Язовир "Цонево" прелива зрелищно (видео + снимки)

ЧАС ПИК

Язовир "Цонево" прелива зрелищно (видео + снимки)

175506
на 03.02.2015
Язовир Цонево прелива зрелищно (видео + снимки)

Последвайте ни в Google News Showcase

Увеличава се обемът на водата, с който язовир "Цонево" прелива в река Камчия, пише Varnautre.bg.

В момента през преливника преминават по 120 куб. метра в секунда. Сутринта тази цифра бе 100. Водната струя над стената на преливника е 50 см.

Река Камчия все още без проблем поема тези количества вода, след като вчера нивото й, придошло заради обилните дъждове в неделя, спадна с 1,20 метра. За целта бяха направени няколко пробива в дигите по протежението й, които отклониха част от водата към обработваемите площи, за да бъдат спасени селата Величково, Цонево, Дъбравино, Гроздьово, Горен чифлик, Пчелник и град Долни чифлик.

Особено кризисно ще е положението привечер, когато се очаква да започне да прелива язовир "Тича". Водата от него ще постъпи отново в "Цонево", а оттам - реката. В момента остават 30 см до преливане на яз.Тича, продължава контролираното му източване с 13 куб.м в секунда. Язовир "Камчия" прелива в "Цонево" с 80 куб.м в сек. Зада бъдат разпределени преливните количества от Напоителни системи са взели решение за включване на главния изпускател с 15 куб.м в сек.








WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК