Янаки Стоилов: КТБ е имала и капиталови проблеми, не само ликвидни

Само в ПИК
Янаки Стоилов: КТБ е имала и капиталови проблеми, не само ликвидни
Автор: ПИК
Дата
Дата
3603
Коментари
3
Янаки Стоилов: КТБ е имала и капиталови проблеми, не само ликвидни

"В КТБ освен ликвидни проблеми е имало и капиталови. Не бива да казваме, че това е била стабилна банка. Но големият проблем е лошата политика и контрол над икономиката, която управляващите водят. В България периодично натрупващите се проблеми се изострят, за да може да се разпределят активите и капитала между управляващите." Това заяви бивишят депутат от БСП Янаки Стоилов, който е присъствал по време на разговорите за спасяването на банковата система пред България он еър. 

"Процесът с КТБ започна от лица, които бяха вътрешни за банката. Съюзът бе между Цветан Василев и Делян Пеевски, а изпиването на кафето между Бойко Борисов и Лютви Местан също натегна обстановката. Напластиха се политическите обстоятелства и това бе като катализатор за събитията", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според него има погрешно разбиране за ролята на БНБ по време на кризата. "Когато възникне криза политиците търсят решение в лицето на банката. А тя в такива ситуации се оказва безсилна или с много ограничени възможности. БНБ е можела да предотврати колапса на КТБ, ако е реагирала навреме. Но това е въпрос на воля и на наличие на капацитет, който да обработи информацията", отбеляза Стоилов.

Социалистът подчерта, че БСП е против държавата да плаща чужди сметки и да запълва с пари от гражданите финансовите дупки в банки.  "Държавата трябва да работи, за да не се стига до там", настоя червеният активист.

Още по темата
НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ! Янаки Стоилов си тръгна бесен от пленума на БСП
Часовник
17:35
Станаха ясни новите членове на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП. Междувременно Янаки Стоилов напусна недоволен заседанието на Националния съвет (т. нар. пленум) на партията. Причината вероятно е...
Напиши коментар »
(3)
1
Сланинова нали би шута на това настръхнало комуне, що ръси спинозен мозък в ефир!!!
2
Е да, ама сметката на Василев я платихме вече, пък пари, ако държавата не се задейства сериозно няма да видим.
3
Този Янаки явно е открил топлата вода и е разбрал, че пирамидата КТБ на Цветан Василев е имала капиталов недостиг! Тоест разполагала е на хартия с капитал, но реалността се е оказала друга!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!