БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Яне Янев: Христо Иванов прави правосъдна реформа като слон в стъкларски магазин

Само в ПИК
Яне Янев: Христо Иванов прави правосъдна реформа като слон в стъкларски магазин
Автор: ПИК
Дата
Дата
4350
Коментари
2
Яне Янев: Христо Иванов прави правосъдна реформа като слон в стъкларски магазин

Яне Янев - съветник на премиера по въпросите на анти корупцията, коментира твърденията, че ислямисти се снабдяват безпроблемно с български паспорти. Това са пресилени твърдения, които не се базират на никакви факти и доказателства. Това е хипотеза и не е подплатени с източници, каза Янев Янев по БНТ.

Това, което наблюдават чисто политически по отношения действията на Реформаторския блок, е, че първо трябва да се определят по отношения на тежки проблеми в обществото – проблема с кметове феодали. Има зависимости между кметове феодали и Реформаторския блок, каза лидерът на РЗС. По думите му Реформаторите трябва да кажат как точно ще се правят с тези корекционни практики в общините. Не може да има истинска борба с корупцията, без да има солидна Конституционна реформа. Могат да се оправят нещата само по един единствен начин, посочи Янев.

Въпреки че съдебната система е консервативна, съдебната система работеше. Правосъдният министър на моменти действа като слон в стъкларски магазин – влиза и чупи, коментира Яне Янев.

Какво се случва с тази несправедливост, на която обществото реагира повече от 20 години, е един от въпросите, на които трябва да се отговори, според Янев. Той коментира и олигарсите контрабандисти – голяма част от тях се занимават с петрол с цигари, с наркотрафик. Те са много силни и могат да сринат всяко едно правителство, каза политикът. Аз съм осъдил петима клеветници, но това ми е коствало много години и напрежение, каза той във връзка с това, че успя да осъди Волен Сидеров. Но тогава, когато човек си търси правата, нещата се случват, каза Яне Янев.

По отношение на етническото напрежение, по думите му, то цели определени партии да станат потребни. Тези процеси ще ескалират, колкото повече наближават изборите. Той прогнозира, че ДПС ще бъдат втора политическа сила.

Още по темата
Яне Янев ексклузивно пред ПИК: Радан Кънев е говорител на Костов! Командира му дърпа ушите, знам защо избяга в Гърция!
Часовник
11:00
"Това което хората на Реформаторския блок правят в София и най-вече номинации от рода на Трайчо Трайков и Вили Лилков показват, че ДСБ не се управлява от Радан Кънев, а от Иван Костов. Почеркът,...
Напиши коментар »
(2)
1
се БАВИ С УВОЛНЯВАНЕТО НО БОРИСОВ ??? Казана ,качена на БИЛБОРДОВЕ из цялата страна "МЪЖКА" ДУМА......хвърлен камък ! ЯНкЕ ,......ЧЕКАМЕ !
2
Този е една продънена пощенска кутия с две дъна.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!