СПОРТЪТ ДНЕС
Баскетбол

Япония аут от международния баскетбол

Само в ПИК
Япония аут от международния баскетбол
Автор: ПИК
Дата
Дата
4490
Коментари
0
Япония аут от международния баскетбол

Япония е изключена от всички международни баскетболни състезания, включително и Олимпиадата, след като в страната не успяха да обединят двете си национални баскетболни лиги.

"Бих искал да се извиня на играчите и нацелият останал персонал", каза президентът на Японската баскетболна асоциация (JBA) Мицуру Маруо.

"В момента най-голямата ни цел е да вдигнем тези забрани възможно най-бързо", допълни той.

Международната баскетболна федерация (FIBA), наложи забраната в сряда, като се обоснова, че Японската баскетболна асоциация не е спазила изискванията. Ръководството на местната асоциация не е успяло да слее професионалната bj лига и националната баскетболна лига в страната на изгряващото слънце. Забраната за международни състезания включва и мъжкия, и женския национален отбор на Япония, което означава, че страната е заплашена от това да не успее да играе на квалификациите за Олимпиадата в Рио през 2016 година.

"ФИБА съжалява, че ситуацията стигна до такава необратима точка. Въпреки това сме убедени, че след години предупреждения и борба, както и за доброто на японския баскетбол е настъпил момент за сериозни промени в структурата на Японската баскетболна асоциация", каза генералният секретар на ФИБА Патрик Бауман, предаде БГНЕС.

Крайният срок за преустройство на лигите в Япония е бил 31 октомври. JBA, NBL и bj лигата са подали отделни обжалвания, в които пледират, че полагат усилия за промяна според изискванията на ФИБА. Забраната на ФИБА може да бъде вдигната навреме за олимпийските квалификации, ако има реален резултат в Япония до следващото лято.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Тате, а мама кара кола по-добре от теб! - Не бих казал. - Ти самият ми каза, че не можеш на ръчна да минеш и метър, а мама мина 11 километра!