„Алтернатива за Германия“ ще съди бившия лидер на партията Фрауке Петри

Само в ПИК
„Алтернатива за Германия“ ще съди бившия лидер на партията Фрауке Петри
Автор: ПИК
Дата
Дата
1729
Коментари
0
„Алтернатива за Германия“ ще съди бившия лидер на партията Фрауке Петри

Германската дясноцентристка партия „Алтернатива за Германия“(АфД) има намерение да заведе дело срещу бившия съпредседател Фрауке Петри, обвинявайки я в изнасяне на данни, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.

В „АфД“ предполагат, че Петри се е възползвала от специалната програма Parteimaneger („Управляващ партия“), в която е събрана информация относно членовете на партията. Става въпрос за адресите и телефоните на около 30 хиляди души.

Фрауке Петри все още не е направила коментар по изказаните претенции.

По-рано излезе съобщение, че против Петри е повдигнато обвинение от прокуратурата на Дрезден. Обвинението твърди, че през 2015 година, тя е дала лъжливи показания под клетва, явявайки се като свидетел пред комисия на саксонския ландтаг (местен парламент), провеждаща проверка за истинността на резултатите от местните избори.

От руската агенция припомнят, че на парламентарните избори в Германия, проведени на 24 септември, дясната „Алтернатива за Германия“ за първи път влезе в немски парламент, с резултат от 12,6% и веднага стана трета сила в Бундестага.

Още по темата
Привържениците на „Алтернатива за Германия“ имат повече доверие в Хорст Зеехофер, отколкото във Фрауке Петри
Часовник
17:26
Привържениците на германската популистка партия „Алтернатива за Германия“ имат повече доверие в председателя на християнсоциалистите Хорст Зеехофер, отколкото в собствения си лидер...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.