РЕТРО

„Редута” гето ли е за Столичната община, спрете безобразията с автобус 72

Само в ПИК
„Редута” гето ли е за Столичната община, спрете безобразията с автобус 72
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
45735
Коментари
9
„Редута” гето ли е за Столичната община, спрете безобразията с автобус 72

Столичният кв. „Редута” е изоставен на произвола на съдбата и прилича на гето. В 21. век в европейска столица цял квартал е на доизживяване – до него се стига само с един автобус - №72, който вечер се движи на 20-30 минути като селски рейс, по улиците цари тъма, уличните лампи едва мъждукат и можеш да си счупиш крак в многобройните дупки, които съответно вечер не се виждат.

Няма по-скандална линия в София от автобус 72. Върхът на безобразието беше оня ден след 20,30 ч. След 20 мин. чакане един рейс 72 мина без да спре, защото бил за гараж. После най-сетне дойде друг и се качихме, рейсът се препълни. На спирката на "Подуяне" в посока "Плиска" шофьорът неочаквано каза всички да слизат и да чакат следващ рейс. Всички скочихме да му искаме обяснение, а той каза, че трябвало да е свършил работа преди половин час, повече не можел да кара и отивал за гараж. Хлопна вратите и ни заряза на спирката в студа. Е, в коя европейска столица ще се случи това и кой ще го търпи? 

Но не е само това. В моя район има само един банкомат, който редовно е развален, а оня ден го взривиха. Няма нито един голям хипермаркет на цялата територия на „Редута”. Но на община „Слатина” не й пука.

Явно в София пари се хвърлят и се облагородяват само елитните централни квартали. Значи за велоалеи на улица „Раковски”, дето пречат на натовареното движение, може да се дадат пари, а за осветление и ремонт на пътищата в „Редута” пари няма. Ама важно за кметицата Фандъкова е да се правим на големи европейци в центъра, където са „видимите резултати”, а другите квартали – кучета ги яли.

 

 

Велчо Анастасов, София

Напиши коментар »
(9)
1
Тия от автобус 72 трябва да им тряснат една голяма глоба. Редовно се гаврят с пътниците. Най-скапаната фирма са
2
И ТОВА ЛИ ДА ВИ УЧА БЕ РЕДУТЧАНИ? ХВАЩАТЕ ПО ЕДНО ОДЕЯЛО НО НЕ ДА СЕ ЗАВИВАТЕ ПО СПИРКИТЕ А ГИ ХВЪРЛЯТЕ НА ТОЗИ ШОФЬОРИН ДЕТО ВИ ОСТАВИ НАСРЕД ПЪТ. ПА КАТО ГО ПОЧЕНЕТЕ ДАЙТЕ МУ ЗА ЗДРАВЕТО ЕДИН ХУБАВ КЮТЕК И СЛЕДВАЩИТЕ ЩОФЕРЧЕТА ШЕ СИ ПОМИСЛАТ ДАЛИ ДА ВИ ЗАЕБВАТ НАСРЕД ПЪТЯ У СТУДА. БЕЗ КЮТЕК НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА. ВИЖДАТЕ ДОКЪДЕ ВИ ДОКАРАХА СЕЛЯНЖЪРИТЕ У ПАРЛАМАТА ЗА 28 ГОДИНИ. АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ СКЪТАВАТЕ И ДА ЧАКАТЕ НЕКОЙ ДА ВИ ОПРАВИ ШЕ ЧЕКАТЕ ТОЧНО 100 ГОДИНИ БЕЗ ПРАЗНИЦИТЕ!
3
Да сте мислили като сте гласували. Отивайте при даскалицата си да й се оплачете, че от лобита и ззахлебване не остана нищо за вас...
4
Тя селската кметица още си живее със селските табиети и нищо не е в състояние да я измъкне от там. След като издигна общежитие за временно настаняване, каквото и да означава това, в центъра на София без изобщо да се допита и интересува от мнението на тези, чиито прозорци почти са залепени до това чудо, какво остава за нередностите около градския транспорт. Тази даскалка превърна София в кочина и то за десетки милиарди, сега и на съмнителни опасни типове им осигурява дом в центъра на София
5
Да си ходи в Самоков при другите мангали, заедно да вадят компира.
6
Велчо Анастасов,е улица в кв.редута.
7
А кметицата на Слатина е от Монтанско село ,какви са очакванията ви - вие си я избрахте!!!!
8
Улицата се казва Велчо Атанасов!!!!
9
А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е? На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…