„Топлофикация” София с нови 40 000 абоната

Само в ПИК
„Топлофикация” София с нови 40 000 абоната
Автор: ПИК
Дата
Дата
2284
Коментари
0
„Топлофикация” София с нови 40 000 абоната

Вече има заявки за разширение на „Топлофикация” – София. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

„При мен има едно писмо, в което става на въпрос за разширяване на мрежата. Генералната дирекция „Околна среда” на ЕК ни стимулира и подсеща да побързаме с реализацията на проекта за инсталация за оползотворяване горивото от завода за отпадъци в „Топлофикация” – София. Това е инсталация, която ще донесе ползи за около 40 000 домакинства да могат да бъдат топлоснабдени, около 30 000 домакинства да получат електроенергия от отпадъците”, обясни Фандъкова.

По думите ѝ този проект е много важен за ЕК, като Комисията подпомага и изискват в същото време от Общината това час по-скоро да се случи.

„В момента имаме обжалвания в съда и изчакваме решението. В същото време се подготвяме за внасянето на този проект. Важно е да реализираме пилотните проекти, за можем да покажем на гражданите, които се отопляват на твърдо гориво (един от най-големите замърсители на въздуха), че има алтернативи. В момента най-големите възможности и алтернативи са с използването на природен газ и топлинна енергия вместо твърдото гориво”, каза още Йорданка Фандъкова.

Още по темата
ОЧАКВАЙТЕ! Всеки абонат със свой договор с "Топлофикация"
Часовник
19:59
Всеки потребител да има индивидуален договор с "Топлофикация". Това предвиждат предложения за промени в Закона за енергетиката, които ще бъдат внесени за гласуване през есента. Те са включени в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Говорят си ловци: - Приятели, знам едно място, където можем да убием страхотни тигри. Ама ще се наложи да чакаме един час и петнайсет минути... - В засада ли ще чакаме? - Не, не, имат някакви акробати преди антракта.