Вход
София
Времето в София 21 o C

10-те големи лъжи на протеста

10-те големи лъжи на протеста

на 07.12.2013
1228
51
10-те големи лъжи на протеста

Понеже с появата на първия сняг протестът затихна като песен на Сашка Васева в кръчма, в която алкохолът е свършил, отдавна вече е време да направим една равносметка на това какво се случи в драматичното време от 14 юни досега.

Много хора казват – защо виждате само лошото в протестите, защо не се опитате да разберете тези хора, защо не вниквате в тяхното мнение, защо се отнасяте злобно.

Аз бях на площада на 14 юни, виках, ядосвах се, възмущавах се. Виждах край мен много хора, които също имаха надежда в погледите. Надежда, че присъстваме на един национален протест срещу всички несправедливости и гадости в нашия живот. Само че още от първите дни тази проява на недоволство запали сатанинските пламъчета в очите на твърде много политически инженери, които видяха в този естествен порив за истина удобен шанс да измият нечистото си минало, да си напишат биографии на ангели, да си направят политически лифтинг на бръчките от престъпления и да се върнат на власт на вълната не на недоволството, а на подмяната.

Заради това, по метода на Джон Озбърн, днес трябва да се обърнем с гняв назад и да видим всички големи лъжи, които се опитаха да ни продадат за някаква нова истина. Без тази равносметка всеки опит за следваща промяна в България ще завършва като Мира Радева във ВИП-брадър – крякащо, истерично и със самопризнания за това с колко от асистентите си е преспала.

1. Протестът е на умните и красивите

Още от третия ден този розов етикет изплува от колективното несъзнавано на софийския елит. Не, на тях не им стигна, че това е протест за промяна, те искаха това да е протест на уникалните, проспериращите, богатите, красивите, умните, едвам ходещите по земята заради пърхащите си крила ангели. Един редактор на икономическо издание с треперещ глас сподели в телевизионно студио, че видял милионер на протеста. Този самоубийствен нарцисизъм капсулира моментално протеста и го самозатвори в София, на жълтите павета. Писателчета, предприемачи, мениджъри, адвокатчета, скучаещи бизнес-дами, пиарки, всички те започнаха да фантазират себе си като някакъв елит, призван да води простните маси. Първото разделение на хората дойде от страна на самия протест и това никога, ама никога не бива да се забравя. Умните и красивите си повярваха, че са си самодостатъчни. Почнаха да истерясват. Да се нахвърлят върху всеки, който не е съгласен с тях. Да организират лъскавите си ивенти. Да пишат лозунги с клиширана ирония. А най-накрая оставиха по площадите да ходят последните останали 200 ентусиаста, а те предпочетоха да се събират по луксозните ресторанти и там да бистрят своите недоволства. Умните и красивите считат за кошмар да пропуснат някоя и друга луксозна вечеря. Позьорството уби протеста. Ако бяха наистина умни, щяха да го разберат. Ама къде ти!

2. Протестират свободните граждани

„Свободните” граждани се оказаха едни изпълнени с реваншизъм хейтъри, чиято основна обида е "червен боклук". Това тихо съскане, превърнато в политика и медийно възхвалено като "събуждане" на хората, е симптом за тежко политическо заболяване. Няма никаква свобода в това.

Свобода ли е да участваш в приписването на вината за проваления преход само върху едната част от политическото пространство?

Свобода ли е да ставаш инструмент в ръцете на задкулисие, което смята, че е различно, само защото носи европейски костюми по 5 хиляди евро?

Свобода ли е да оставиш пиар-фирми да диктуват посоката на протеста?

Свобода ли е да оставиш истеричните пиарки да се изживяват като политкомисари на протеста?

„Свободните” граждани се оказаха неспособни да съществуват без постоянното разделение, без фразите, с които самообожествяват себе си и презират всички останали.

Свободните граждани се оказаха тесногръди фанатици с двоен стандарт. Ревяха срещу агентите на ДС от отсрещната страна, ама посрещаха с радост агентите на ДС от своята.

Двойният стандарт е интелектуалното робство на снобите. Това не е свобода, това е карнавал на пълната глупост.

3. Искаме нов морал

Още от първата седмица борците за нов морал почнаха да виждат себе си като същества от шестата раса, които са надмогнали еволюционно всички останали. Точно заради това списъкът с комисарите на подмяната съвсем не случайно бе легитимиран на официалния сайт на протеста. Очевидно е някакъв вид нов морал да събираш в списък враговете си и да се каниш, че един ден ще ги преследваш по всякакъв начин. Новият им морал не им попречи да се оплетат в цяла серия от слухове за това, че водят тайни преговори с Бойко Борисов,зада си осигурят масовост на протестите.

Трудно е да искаш от другите морал, когато самият ти не го притежаваш. Новият им морал очевидно им позволи да направят опит да атакуват парламента, въпреки че сградата с нищо не им е виновна. Изобщо трябва ни психиатър, за да обясни защо всяка изява на борците за морал все е свързана с опит за погром. Вероятно те си представят морала като нещо средно между хвърляне на павета, моралистично есе от Джаки Колинс и песен на Васко Кръпката, че този (за 93 или 107) път комунизмът няма начин да не бъде прогонен.

4. Борим се срещу олигархията

По едно време любимо занимание на фотографите беше станало да снимат жената на Иво Прокопиев на протестите. Или пък Саша Безуханова. Или пък още знайни и незнайни представители на едрия бизнес. Не искам да кажа, че някой от тях е олигарх. Искам да кажа обаче, че ако приемаш хора, към които една част от обществото е настръхнало, а към други се правиш на велик войн, значи не си борец срещу олигархията, а просто позьор. Ако целта на протеста беше да се смени едната олигархия с другата, тогава по-добре да го бяха казали предварително. Но самата поза, че се бориш да изчистиш държавата, докато приемаш в редиците си хора, които са спомогнали тя да заприлича на вампирска бърлога, вече е изключително съмнителна. А и олигархията изобщо не се страхува от поетични лозунги за морал. Не видях обаче някой да предложи ревизия на приватизацията. Или нещо радикално срещу парите на олигарсите.

5. Събудихме гражданското общество

4 септември е ключова дата през 2013 година. Добре, че телевизиите предаваха на живо, ясно се видя, че три-четвърти от протестърите приветстват с аплодисменти Бойко Борисов и с овации Цветан Цветанов. Някаква малка групичка се опита да протестира, но гласовете им бяха удавени от другия порой. Заради това вече трябва да го признаем – огромна част от масовостта на протестите бе организирана от ГЕРБ. В което няма нищо лошо, стига герберите-кариеристи да не узурпираха напълно понятието за гражданин. Както и активните членове на ДСБ. Изведнъж май се оказа голям срам да си костовист, защото всички организирани костовисти се писаха за свободни граждани. Защо така? Нима това не е предателство спрямо духа на техния Командир? Изумително беше да видиш как хард-партийци почнаха да твърдят, че едва ли не говорят от името на всички българи.

Гражданско общество имаше в първите три-четири дни, после то бе изместено от пиарските попълнения и партийните апарати. Да не говорим, че три-четвърти от най-активните протестъри във Фейсбук се надпреварват кой първи да хареса статусите на Бойко Борисов в мрежата. Ако това са гражданското общество, значи е добре човек да си стои в селското такова.

6. Не сме организирани

Всеки, който е правил опит да се занимава дори и за една секунда с обществена дейност, знае колко е трудно в България да се съберат пари за нещо. Оказа се обаче, че протестърите изведнъж разполагат с пари за всичко. Да организират концерти. Да пускат летящи фенери в небето. Да надуват огромни балони. Да сложат роял пред парламента. Да си раздават безплатно кафе на всички, които дойдат на сутрешен протест. Да се организират като паравоенно формирование и да обикалят страната, белким накарат някой от провинцията да протестира. Зад тези неща прозира една много стройна и добре финансирана организация. Фактът, че постоянно лъжат, че я няма е доста подъл.

Когато окупацията на СУ „Св. Климент Охридски” започна, изведнъж целият център на София се оказа изрисуван със стиснатия юмрук, който бе емблема на „Ранобудните”. Това не става с един гол ентусиазъм. Пък дори и да твърдите, че това става така – знамената с този лик и хилядите значки не се правят само с мил поглед. Някой през цялото време ръсеше страшни пари, за да поддържа този протест жив. Ама иначе, разбираш ли, грам организация нямало в него.

7. Ние (протестиращите) сме европейци

Един от най-позорните мигове на протеста бяха театралните опити на групи от хора да ходят да благодарят на посланиците на Германия и Франция, че са ги подкрепили. Изобщо това слагачество на големите държави разкрива някакъв странен национален комплекс. Ами, ако дипломатите им бяха казали да спрат, тогава какво щяха да правят? Или имаш кауза и я защитаваш, или ходиш да слушаш какво ти говорят дипломатическите представители. Ама протестът май избра дипломатите. Трябва ли да напомняме, че в деня, в който студентите обявиха, че няма да пускат в Ректората никой друг освен съмишлениците си, там бе забелязан бившият американски посланик Джеймс Пардю. Това лакейничене има много малко общо с идеята за европейското по принцип. Европа е в състояние на критичен дебат за самата себе си, за своето бъдеще и посока, ама тукашните протестъри поискаха да ни я представят като някаква монолитно и безусловно понятие. А това винаги е съмнително и в подхода няма нищо европейско.

8. Мнозинството от хората ни подкрепят

Най-голямата драма на този протест от ден първи е, че провинцията така и не въстана. Нека да си припомним февруари обаче. Бойко Борисов побърза да хвърли оставка, защото протестите разтърсиха най-големите градове в страната и не бяха концентрирани на жълтите павета.

От юни насам обаче протестът така и не успя да се разрасне и да залее другите градове. А какво ли не опитаха инженерите на недоволството. Пращаха цели бригади от софийски протестъри по събития в провинцията, но искрата така и на пламна. Студентите призоваха за национална стачка, но никой не откликна. Заради това медийните звезди на протеста почнаха да обикалят от студио в студио с данни от социологически проучвания, че 85 на сто от хората ги подкрепяли. Не е известно дали самите те са си повярвали. Но този път обикновените хора сякаш усетиха подмяната, усетиха, че някой се опитва да им продаде отровното старо минало, опаковано като ново лакомство. И просто отказаха да се занимават с тях. С което не искам да кажа, че те са активни фенове на правителството. Просто отдалече по-ясно виждат, че това, което се самопредлага като алтернатива, е като сапунена опера, писана от надрусан сценарист.

9. Протестът е надпартиен

Вече казахме за активното участие на ГЕРБ и Реформаторския блок в протестите с маските на свободни граждани. Покрай протестите обаче бяха отгледани и няколко други кадъра, които се разкарват край медиите като маймунки с барабанчета и се твърди, че от протеста можела да изникне и нова левица, а това доказвало, че протестното действие е надпартийно. Появата на „Протестна мрежа” обаче издуха тези митове в Перловската река. В нито един от летните си мигове протестът не беше надпартиен, защото, освен нова левица, ако искаше да докаже автентичност , той трябваше да се бори и за нова десница. Вместо това, протестърите приеха старите влъхви от отровното минало като Едвин Сугарев и Евгений Михайлов, а това беше като епизод от филма „Мумиите се завръщат”. Заради това краят беше разочароващ за всички. От старите сенки нищо ново не може да се очаква.

10. Президентът е пич

От 14 юни насам протестното движение бе впило похотлив поглед в „Дондуков” 2 с надеждата, че кандидатът на Бойко Борисов за президент ще им се притече на помощ в трудните мигове. И Росен Плевнелиев не ги разочарова. Даде им по едно рамо всеки път, когато го искаха от него. Но така той не само дискредитира напълно институцията си, той стана основно средство за разделение на нацията. Именно в ситуацията на обществена нестабилност се видя, че Плевнелиев е един кух, празен и безидеен човек. Триумф на клишетата над нормалната мисъл. А пък активно протестиращите няколко пъти му организираха ръкопляскания? За какво? За това, че знаеше какво се цели с промените в закона за ДАНС и въпреки всичко, ги пусна?

Всъщност, ако протестът имаше добра страна, тя е тази, че разкри цялата нелепост на преродената ирландка, която минава за български президент. Демаскира още едно гнездо на върховна подмяна. Но въпреки това и досега те твърдят, че той е пич. Любимите им социологически проучвания обаче показват, че рейтингът на Плевнелиев е рухнал много. Когато насред пожар ти лисваш в огъня не вода, а бензин, е нормално хората да видят пиромана в тебе и да го презрат за дълго.

Анализът е публикуван в pogled.info.

Сподели:
Напиши коментар »
(51)
1
Каква друга статия да очакваме от един червен боклук, списващ във вестник "Дума". Защо му давате трибуна, след като обективност от такива плазмодии с промити мозъци не може да се очаква?!?
2
Много внимание се обръща на КРАСИВИТЕ,ИНТЕЛЕГЕНТНИТЕ,РАНОБУДНИТЕ!!! Ако толкова телевизиите специално отделяха за производство,икономика,законност-щяхме определено да сме в пъти по-добре. А тука и на племенницата ми ,която е на 4 години,стана ясно ,че е това С НОВИЯ МОРАЛИ СЪБУДЕНОТО ГРАЖДАНСКО О-ВО,е един много лош римейк на събития ,който впрочем също нищо не постигнаха-Окупирай Уолстрийт и др. подобни.Що тия РАНОБУДНИТЕ,като са толкова морални не пуснат ИМПРОВИЗИРАНО филмче за "ВИЗИТАТА" на посланик Пръдлю?!?!А за един подпийнал вече старец ,като Драганов ореваха света? Да ти имам морала-не е хубаво добре ама ако това е проблема на обществото ?Ми оня КОН проф.Калин Янакиев -най-моралния ,ми той САМО БОЗА ПИЕ ;и като омеша две бози .... Ми нали е пълно с камери в СУ,що някой "РАЗСЛЕДВАЩ" журналист не ги прегледа ? Щото после с синя заповед на Интерпол не МОЕШ ГИ НАМЕРИ РАНОБУДНИТЕ , пък и тия дето ги подстрекават!!!
3
Въпрос на гледна точка.Човек наблюдава всичко около себе си и следи хоризонта.Колко по-отблизо наблюдава обаче,хоризонта му се стеснява.Хоризонта се свива и се превръща в точка.Тогава човек определя - това е моята гледна точка.
4
Кой каквото и да пише ...знай - става въпрос за комисионните от Белене ! Ще ги връщат ли,или ще ги връща народа чрез строителството на АЕЦ... БСП пари не връща.....ще връщаме ние ! Другото е ала-бала......
5
Keti,ти специално ще връщаш с каквото можеш.Приемат се и свирки,а е видно че противниците на Белене сте спецове в това.
6
Прекрасен и структуриран анализ. Браво! Имам две забележки и един извод. Първо - действително основната част от финансирането и масовката идват от ГЕРБ и олигархични кръгове, заинтересовани да ловят риба в мътна вода, както и т.нар. "соросоиди", но не трябва да се забравя и дейното участие на реваншистите от СДС, ДСБ /споменато в текста, но много периферно/, ДБГ, РЗС и подобни. Второ - истината изисква да се отбележи, че продължителни и с подобна масовост протести имаше и в Пловдив, където реваншистките кръгове са доста силни и влиятелни, подобно на София. Изводът е, че този продължителен и изтощителен карнавал разделя нацията - не количествено /50 на 50/, както се опитват да го представят мнозина, а качествено - изкопа дълбока пропаст между хората. Много добре знаем, че лесно се руши, но трудно се съгражда! Вече 1200 години не сме се научили. /колоната на Кан Омуртаг/
7
Не четете статията амо сте герпари или дсбари. Може да вдигнете кръвното и да се гътнете без време. Направо убийствено точна и поразяваща. Което е много важно: над 85% мислят така.
8
би ли бил така добър г-н симов да напише за 10-те лъжи на протестите през февруари - също така спонтанни (по цялата страна, изведнъж и тн).
9
Ха ха ха ха ха ха, Симов както винаги безпощадно прав!!! ДА!!! Дано гнъсните ранобудничета четат в тази прекрасна утрин и внезапно изпаднат в катарзис, хвърлят юмручето и си посипат кирливите главички с пепел!!! Ха ха ха ха, Колеги, мечки!!!! Редовните отрепки, курви на Бойко, са се изтропали вече!!! ДА!!!! Пз4е http://www.youtube.com/watch?v=EhKACztrqZc
10
Кети, на майната ти у гъза!!! Мляс!!! Добро утро на всички пичове!!!
11
отговор на коментар
Аз мога да ти кажа поне 2. Аз съм участник и ги знам в събитията и ги знам. Протестите бързо бяха овладяни от мутри и червени. Начело на безмисленото обикаляне на Варна например, беше някакво микробусче, което едва ли протестиращите са платили. Хаха, Колоната от хора умишлено не бе водена пред партийните централи, а лозунгите и разумните искания срещу монополите набързо бяха подменени с исканията за оставка на Мутрата от Банкя.
12
...и всички празнодумни. Саде няма за "опорните точки". Еднооко, сакато и гъзовърто писание, подпиращо несправедливостите. Айде Симов да направи един протест като знае как трябва да се протестира срещу несправедливостите (щото натяква, че ги има). Нищоправец нищоказващ.
13
Поздравления за автора!
14
ВИДНО Е,ЧЕ "АВТОРЧЕТО" ТРУДНО ПРИКРИВА .. ЛеВАТА СИ СЕКСУАЛНА И ПОЛИТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ ! ;))) ХАОТИЧНА ..МИСЪЛ, КОМСОМОЛСКИ ПАТОС, ХОМО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РИТОРИКА И СКЛОННОСТ КЪМ .. ШИЗОФРЕНИЯ ,.... АБЕ,,... ЛАПАЙ РЕЗАНИЯ и РИПАЙ ОТ БАЛКОНА, СЕЛТАК СДУХАН............ АМАН ОТ ПЕНДЕЛИ
15
Колеги, не обръщайте внимание на гей-офанзивата. Това движение цели да омаже с лайна и да изкара педерасти всяка светла личност, всеки един морален и нормален човек. Те процедират така: всички от офанзивата цапат нормалните еднакво, но тези, които не са доказани хомосексуалисти (не са се издънили да ги хванат), не признават!! Ха ха ха ха - Хрчк.......Пфу!!!! Лайна соросоидни!!!
16
Момченце от толкова мастурбация пред лика на С. Симов ти се е изпържил мозъка. Ходи на мавзолея в Москва да се шибаш с мумията на чичко Ленин. Ако мумията не избяга с писъци , това ще ти е първия секс в живота в който участва и партньор.
17
Коментарите, които предизвиква даден текст са показателни за неговите тези и неговото интелектуално качество. Тук тези няма - има опорни точки и спорни , сиреч манипулативни , внушения, на един болезнено засегнат от случващото се в страната автор. Той очевидно не може да понесе, че има хора, които не харсват, ама никак не харесват, сегашното управление, което той, също очевидно, харесва и брани матросовски. Но всуе!
18
Евтини манипулации, минаващи само пред най-закалените чугунени глави. Чудя се на какво отгоре е това злорадство на трубадурите на БеСеПе-то. Протестите утихнаха не защото нямат основания и не защото Орехчо, Станишко, Воленчо, Местан и т.н. не са най-нелепия отбор управлявал ни някога, а защото хората не видяха политическа алтернатива нито в завръщането на самозабравилите се гербери, нито в някакъв мъгляв реформаторски блок. Не мога да ги разбера червените чугунени глави – отърваха на косъм и вместо журналистическия им слугинаж да си трае, продължават да дразнят хората. Явно голямо шубе ги е тресло, че толкова да не могат да се въздържат да си отпуснат душицата. Нямаше нужда, сега идват нови предизвикателства – как хем да сме послушни на ЕС, хем да услужим на руските господари, затова хем се подмазват на Европа за да не спре кранчето, хем ги изкарат по-черни от дявола за вътрешна консумация, че да не разсърдят русофилите, който ги подкрепят… Те комунягите в тая работа са добри. И идеологията им беше такава хем диктатура (на пролетариата) хем най-демократичната. Но тоя път май са си поставили много амбициозна задача - така да се изчепят, че гордо изправени да подадат услужливо задник, докато пеят на два гласа интернационала и одата на радостта – тихичко, но достатъчно силно, че да ги чуят където трябва и да не ги чуят където не трябва. Ако това изобщо е възможно, могат да го направят само те…
19
споделя назадничавите им политически пристрастия. Политическия шарлатанин Симов добре е усетил тяхната психология и заработва добре като им пише такива чекиджийдски пасквили. А дали е правилно изобщо не се интересува. Просто поредния наемник обслужват гнусните интереси на БСП.
20
Коледна постна статия жалко доринямат аргументирани идеолози :))))Радвам се ,че червената идея е изповядвана от постни аргументи
21
Убийствено точна статия структурираща в кратце тия няколкомесечни циркове.Аз си повърнах червата когато видях и крадлата Юлия Берберян, и тя представете си да ми протестира.Тия боклуци и година да протестират не могат с нищо да повлияят на икономиката защото нищо не произвеждат освен екскременти.
22
Иастината боли
23
А простата истина е ...... Писателят Марко Ганчев за протестите: “Имаме чисто и просто едно непризнаване на изборни резултати. Толкова ли голяма интелигентност се иска, за да се сетиш, че го правят едновременно ГЕРБ и невлезлите в парламента с надежда за нова конфигурация. Още по-нищожна интелигентност е необходима пък да проумееш, че конфигурацията ще бъде същата и че ако пък се измени в полза на ГЕРБ, безредиците ще са още по-непредсказуеми.”
24
"Сините" влечуги изпълзяха и започнаха да съскат злобно. 3/4 от тези т.нар. антикомунисти са бивши членове на БКП и доносници. Айде майната ви, гадове мръсни! Анализът на А. Симов е стракотен и верен. Разкарайте се вече от центъра на София, че ще ви ядат гащите бой!
25
Браво, Симов - направо ги разби геберасто-седерастите с тази статия. Както винаги, отново си на висота. Поздрави и продължавай в същия дух !
26
Стотина гамени си въобразяват, че страната ги подкрепя. Подкрепя ги единствено щедрия спонсор Тиквата.
27
отговор на коментар
Влечуги са само мутиралите червени пидали. За какви сини говориш бе пезевен!? Няма такива. А ти си картак и страхливо копиле да знаеш! Никакъв комунист не може да бъдеш!
28
Мно 27, Защо имаш такъв дебилен изказ? Май не си ходил достатъчно на у-ще а, смотаняк? А ти от кои си? Привърженик на Боко титвата или...? Айде чупка, кретен изпикан!
29
и жената с леко поведение, която те е родила! А щом толкова харесваш "Боко титвата" иди му направи една свирка. може и две. Мястото та Барека е незаето! Нещастник, хайде бегай за Банки!
30
29, Много си смел така виртуално, но на живо? Дрисльо комплексиран с 2 гр. мозък в тиквата си. Ако ти шибна един шамар и ти ще напълниш гащите, шебек смотан. Айде чупка!
31
отговор на коментар
30 )Ще шибнеш! Ти на жена си не може да шибнеш педал смотан, на мен ще шибнеш. Много сте смели червените дегенерати пред клавиатурата! Излизам да намеря някой такъв соцбабаит като теб!
32
31, Ела намери мен, мамка ти и боклук смърдлив.!
34
Drugariu, Jalko e 4e izgubih 3 tsenni minuti ot jivota si za da pro4eta tozi bokluk! Sigurno mnogo vi haresva vav BG! Sigurno ste vav vastorg sas Zdraveopazvaneto, zaplatite, pensiite, vazmojnostta za realizatsia, rabotnite mesta, niskata stepen na kriminalnost,bezumno 4estnoto Pravitelstvo,ot4eta za vsiaka stotinka kade otiva! Jal mi e za vas, Drugariu! Za6to ne emigrirate vav USSR! Lele kolko 6te vi e dobre tam!!!! OSTAVKA VEDNAGA NA KRADLIVOTO I PODKUPNO PRAVITELSTVO I NOVI 4ESTNI IZBORI! VEDNAGA! Vednaga bezplaten bilet za Drugaria A. Simov -avtorut na tazi bulvo4! FYI....PROTESTITE N I A M A DA SPRAT DOKATO NE SI PODADAT TAKA ZASLUJENATA OSTAVKA! PROSTO JIVEITE SAS TAZI MISAL I NE SI GUBETE VREMETO DA PI6ETE LAJLIVI STATII! PROZRA4EN STE! A B S O L I U T N O NI6TO NE POSTIGATE , osven o6te pove4e da ni splotiavate!!!!
35
Вие не сте мнозинство, не сте и обективен глас на малцинство, а само една шепа платени боклуци!!! България е зад правителството!!!!
36
Цвинокио обвиняем х2; Животното Фидосова – изобличена; Плевневменямски – доказан вече олигарх!!!! Това са хората, които ви плащат – вие сте предатели спрямо държавата и се опитвате да спрете съдебни дела срещу тези изверги!!!!
37
Не ви ли е срам, нещастни, платени лумпени? Тези които ви плащат са престъпници, които ви използват, за да не бъдат разобличени!!!
38
Няма да успеете, защото сте малко, платени сте и сте подметки на престъпна клика!!!! България иска да разобличи далаверите на ГРОБ и затова е зад г-н Орешарски!!! Искате промяна – гласувайте през 2017-та!!!!
39
Платени подметки ГРОБарски сте. Малко сте. Платени сте. Незабележими сте!!! България над всичко!!! България зад правителството!!!
40
Мишоци долни, ГРОБарски, чуйте гласът на България: „Вие сте платени отрепки! Оставете правителството да работи! Не се излагайте повече – господарите ви се изпокриха!”
41
Надрусани гамени със свирки и професионално принтирани в печатницата в Костинброд плакати се събраха да пият по една безплатна бира от ГРОБ! Няма да я бъде тази работа – никой не ви обръща внимание. България е зад Орешарски!!!
42
Ей, боклуци, крадци и престъпници ви плащат – не ви ли е срам? Дайте шанс на правителството да закопае животните от ГРОБ!!!
43
България гласува и избра правителството на Орешарски.... като толкова искате промяна, гласувайте за господарите си от ГРОБ след 4 години, ако все още са на свобода, тези изроди!!!
44
Хем сте платени, хем сте тъпи, хем сте малко... разберете, че България подкрепя правителството и иска да види престъпниците от ГРОБ в затвора!!!
45
Щом приемате парите на говедата от ГРОБ, които ви плащат, чума да ви умори. Да ви секнат гласчетата, гръм да ви удари!!! Правителството няма да падне, защото България е зад него!!!
46
Ранобудни студентчета, платени, корумпирани и манипулирани – дано работа никога не успеете да си намерите и пукате от глад!!! България е зад правителството, разберете! Това, че ГРОБ са ви мобилизирали, няма да огрее никой!!!
47
И какво – окупирате, крещите и се излагате? Има ли ефект? България иска да види истинските престъпници зад решетки и Орешарски работи за това!!! Зад теб сме, България те подкрепя – не се поддавай на манипулация от платени боклуци, псевдо-студенти и какви ли не отрепки още!!!
48
Еми явно бая хора подкрепят правителството, защото досега не е паднало, въпреки похарчените милиони на ГРОБ за протести!!!! Яд ви е гадини, ама няма да се върнете на власт пак!!! Достатъчно крадохте и България си отвори очите най-накрая!!! Нека Орешарски си свърши работата и господарарите ви Боко и Цоко да станат манекенки на мангалите в централния!!!
49
Ранобудните ГРОБарчета сега станаха и моралисти.... Ей, ОПИКАТОРИ, вас още ли ви има, бе? Това клипче, май е единствения начин да се покажете на бял свят... нещо май ви куца каузата? ГЕРБ=Протести=Ранобудни, Реформатори и сие=ГРОБ!!! Жалки сте!!!
50
Gnusni gadni podli kradlivi merzavtsi naxalni nenaiali se vulgarni debelokoji nevaspitani lukavi praznoglavi manipulativni LE6OIADI ! Tova ste vie! OSTAVKA I NIAMA DA sperm protestite,,,,naprotiv ...sas va6ite gnusni komentari ni davate o6te pove4e SILA! PROTESTITE SA JIVI I MNOGO AKTIVNI!!! I 6te bude taka za mnogo dulgo vreme ,,,dokato diode OSTAVKATA I izkorenim vsikakvi podkupni I kriminalni 4erveni boklutsi ZAVINAGI!! 6te stane kakto stava vav tsialiat sviat!!! Nazdrave za nas bortsite za 4estnost, doblest, svoboda, moral I liubov kam Rodinata! NE sme plateni I ne sme s nikoia partia ! Grajdani sre6tu MAFIATA V BG, koiato e v Pravitelstvoto I navsiakade!!
51
33, Къде да те намеря, за да ти строша кокалите, изклесяк недоклатен? Мамка ти, страхливо влечуго.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Ти на 14 февруари с половинката ли ще си?
- Що с половинка, бе - с литър!

няма нови новини
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
сега
2347
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров кръсти сина на Илиан Тодоров (СНИМКИ)
x
Астролог с важно предупреждение: Душата се бори със злото, не се поддавайте на изкушения!
x