1000 лева глоба за онлайн продажба на домашна ракия

Региони

1000 лева глоба за онлайн продажба на домашна ракия

21504
на 14.09.2017
1000 лева глоба за онлайн продажба на домашна ракия
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Продажбата на домашна ракия и на тютюн, за които не са платени акцизи, чрез обяви в интернет ще бъде забранена. Като нарушителите ще бъдат глобявани от 500 лв. до 1000 лв., ако са граждани, и от 2000 лв. до 5000 лв., ако са фирми. При повторно нарушение глобите ще се удвояват. Това предвиждат промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които са пуснати от Министерството на финансите за обществено обсъждане.

препоръчано

Сайтовете, на които може да се качват обяви за продажба, ще трябва да контролират публикуването на съобщения за продажба на ракия и тютюн без платен акциз, включително чрез ограничаване на достъпа на използвани за целта телефони номера, ай пи (IP) и имейл адреси. А качените обяви ще трябва да бъдат премахвани. Наред с това се въвеждат и нови правила за куриерските фирми като целта е да се пресече продажбата на акцизни стоки без бандерол чрез поръчки по интернет. При проверките на митничарите в момента има много случаи на използване на куриерски фирми за доставка на тютюн за пушене без платен акциз, който е поръчан по интернет.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК