1000 лева сметка за ток получи русенец, обвинява инкасатора

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

1000 лева сметка за ток получи русенец, обвинява инкасатора

6112
на 03.03.2015
1000 лева сметка за ток получи русенец, обвинява инкасатора
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Висока сметка за ток изненада неприятно 57-годишен русенец. Според него, тя е натрупана, защото инкасаторът не е засякъл електромера му в период от два месеца, съобщават от БНТ.

препоръчано

През декември Емилиян Каломенски с ужас установява, че сметката му за ток е хиляда лева. Въпреки, че вече 15 години изнася данните на електромера на вратата на къщата си, този път инкасаторът е пропуснал да ги отчете. От електроразпределителното дружество обаче твърдят, че абонатът не е осигурил достъп до електромера, който е в коридора на къщата.

"Ако ще и електромерът да е на центъра, тя като не мине да засече, какво значение има дали са вътрешни , или са външни. Аз съм подавал данни", твърди Емилиян.

Според потърпевшия, в работното време на инкасаторите няма никаква логика и трябва да се промени, защото засичат консумираната енергия, когато повечето хора са на работа. Това ощетява най-вече абонатите с вътрешни електромери.

"Може би трябва да направят работното време на инкасаторите от 5 до 8", предлага човекът.

Заради допуснатата грешка, Каломенски настоява да разсрочи сметката си за ток, защото заплатата му като техник в чорапена фабрика не стига за да погаси задължението. От електроразпределителното дружество отказват, защото партидата е на името на майка му, която е починала. Така ако след десет дни мъжът не плати цялата сума, токът в дома му, където живее и 2-годишния му внук, ще бъде спрян.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК