120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама

Само в ПИК
120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама
Автор: ПИК
Дата
Дата
5813
Коментари
1
120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама

Пратката с документи жената получила по куриерска фирма, чрез която и платила сумата от 72 лева. Те като се обадиха казаха: Мима Иванова Савова, казах да, аз съм. Вие ли сте председател на сдружение… всичко като си е. Всичко беше законно в документите, които ми изпратиха, имаше фактура, имаше документ!", обяснява жената. 

Схемата била разкрита чак когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, притеснени започнали да питат служители на община Свищов, защо на тях не им е поискана такса за пререгистрация.

Такива указания от управляващите органи не са дадени към момента и се учудихме какви са тези средства, веднага реагирахме на сигнала. Много е важно да се знае, че към момента спряна програмата, коментира Генчо Генчев - кмет на община Свищов. 

Разследващите призовават всички домоуправителите в цялата страна да бъдат внимателни, тъй като информацията за програмата е леснодостъпна.

Съвсем спокойно човек може да влезе в портала за данните за НПО, да види регистрацията, трите имена на човека, посочва Генчо Генчев. Проверките и разследването по случая продължават.

Напиши коментар »
(1)
1
Дядо ми Мъдрият Заек казваше така:" Беден човек жив дявол"
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Двама индианци си говорят. Единият казал:
– Днешните бели хора имат баааааахти тъпите имена: Джон,Джак,Фил…
Другият казал:
– Прав си, Кучи гъз…