120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама

Само в ПИК
120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама
Автор: ПИК
Дата
Дата
6092
Коментари
1
120 души от жилищен блок в Свищов станаха жертва на нова телефонна измама

Пратката с документи жената получила по куриерска фирма, чрез която и платила сумата от 72 лева. Те като се обадиха казаха: Мима Иванова Савова, казах да, аз съм. Вие ли сте председател на сдружение… всичко като си е. Всичко беше законно в документите, които ми изпратиха, имаше фактура, имаше документ!", обяснява жената. 

Схемата била разкрита чак когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, притеснени започнали да питат служители на община Свищов, защо на тях не им е поискана такса за пререгистрация.

Такива указания от управляващите органи не са дадени към момента и се учудихме какви са тези средства, веднага реагирахме на сигнала. Много е важно да се знае, че към момента спряна програмата, коментира Генчо Генчев - кмет на община Свищов. 

Разследващите призовават всички домоуправителите в цялата страна да бъдат внимателни, тъй като информацията за програмата е леснодостъпна.

Съвсем спокойно човек може да влезе в портала за данните за НПО, да види регистрацията, трите имена на човека, посочва Генчо Генчев. Проверките и разследването по случая продължават.

Напиши коментар »
(1)
1
Дядо ми Мъдрият Заек казваше така:" Беден човек жив дявол"
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Весела Драганова
Весела Драганова
председател на Партия на българските жени
Ицо Хазарта
Ицо Хазарта
раппевец
Става на: 38 години
проф. Милчо Левиев
проф. Милчо Левиев
музикант, композитор и диригент
Става на: 80 години

Мъжете имат сложен живот - обичаш една, жениш се за друга, правиш секс с трета, а трябва да се ходи и на работа.