1200 чужденци работят по морето край Варна

Икономика

1200 чужденци работят по морето край Варна

6449
на 12.07.2018
1200 чужденци работят по морето край Варна
Автор:   ПИК

Броят на наетите чуждестранни работници от трети страни във Варна е динамичен, като в началото на юли те са над 1200 души. За цялата минала година наетите чуждестранни работници от трети страни са били под 1000 души.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Прави впечатление, че над 100% е ръста на наетите чужденци, за които работодателите уведомяват Инспекцията по труда във Варна, коментира нейният директор, инж. Иван Иванов. Той отбеляза още, че ежечасно постъпват данни за наемането на нови работници, информира "Монитор".

Според инж. Иванов, част от хотелите в курортите край Варна продължават набирането на персонал за летни сезон. „Те разчитат и на непълнолетни ученици, които са приключили учебните занятия и вече могат пълноценно да се включат в работата, както и на  чуждестранни работници.

Чужденците са главно от Украйна, Беларус и Молдова. Това са основно страните, от които бизнесът във Варна предпочита да наема работна ръка, която им излиза сравнително евтино. Има сериозен ръст на тези две категории работници, категоричен е инж. Иванов.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК