1222 затворници имат право да гласуват

Събития

1222 затворници имат право да гласуват

46234
на 26.03.2017
1222 затворници имат право да гласуват
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българските граждани, които в момента се намират в арестите и затворите ще могат да гласуват в 24 избирателни секции. Към днешна дата право да гласуват имат 1 222 души.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

За организацията на изборния ден отговаря Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“. Имащите право на глас са лица с мярка за неотклонение задържане под стража по досъдебни производства и ефективно осъдени, но без влязла в сила присъда към днешния ден.

Съгласно Изборния кодекс, избирателни секции в местата за лишаване от свобода се разкриват там, където има над 10 лица с избирателни права. Избирателни секции ще има във всичките 12 затвора в страната и в 12 от арестите.
Най-много имащи право на глас има в ареста на столичния булевард „Г. М. Димитров“ – теса 170. Най-малко са в арестите в Сливен – 12, и в Ямбол – 13 души.

Традиционно задържаните и неокончателно осъдените гласуват още в първите часове на деня, а избирателната активност е значително по-висока в края на изборния ден.

свързани новини

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК