БЪЛГАРИЯ ДНЕС

1900 земеделски производители са участвали в семинари на НССЗ

Само в ПИК
1900 земеделски производители са участвали в семинари на НССЗ
Автор: ПИК
Дата
Дата
5331
Коментари
0
1900 земеделски производители са участвали в семинари на НССЗ

Над 1900 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и възможностите за подпомагане по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. през последните три месеца на организираните и проведени семинари чрез Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

От средата на месец февруари до края на април службата проведе общо 64 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации. Събитията са част от инициативата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката "научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес".

Мероприятията се осъществяват съвместно със Селскостопанска академия (ССА), Аграрния университет – гр. Пловдив, Тракийския университет - гр. Стара Загора, Русенски университет "Ангел Кънчев", Икономически университет – гр. Варна, Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", Лесотехнически университет – гр. София, Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ), Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ), "Агенция за регионално развитие на Рила" и други организации и експерти.

На територията на цялата страна през годината ще бъдат проведени общо 120 информационни срещи - семинари и други информационно-обучителни събития за земеделски производители. Списъкът с предстоящите съвместни информационни дейности и мероприятия на НССЗ е публикуван в раздел "Обучения и информационни дейности", подраздел "Информационни срещи и семинари" или на линк: http://www.naas.government.bg/bg/Обучение/1287.

Още по темата
Малките земеделски производители искат достъп до европейските програми
Часовник
09:20
"Общият земеделски съюз в България ще поиска от Министерството на земеделието официално определение за малък и среден земеделски производител", обеща в Добрич неговият председател Велико...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Един си купил куче птичар, но след една седмица го върнал. - Защо го връщате?? - Не струва! - Как не струва - това е куче медалист!! - Станала е някаква грешка - или не може да лети, или не го хвърлям достатъчно високо.