РЕТРО

59-годишен мизерства, няма ток и вода, роми го бият

Само в ПИК
Забравени от Бога
59-годишен мизерства, няма ток и вода, роми го бият

БЧК, църквата и отец Иван от Нови хан да помогнат

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
12559
Коментари
7
59-годишен мизерства, няма ток и вода, роми го бият

Сблъскваме се всеки Божи ден с много мъка и трагедии на хора, оставени на произвола на съдбата, на деца, забравени от Бога. Както навсякъде, така и в нашето градче Генерал Тошево, област Добрич, има човек, който не е на дъното, а под дъното на мизерията. Казва се Огнян Христов Василев, на 59 години е, женен, но съпругата му го е напуснала преди много години. Има двама синове – Христо, роден 1981 г. и Стойко – 1988 г. Той не се е виждал с тях от много години, защото единият живее в Русе, другият в Добрич.

Огнян обитава общинска таванска катакомба в гнездото на ромска общност, без ток, вода, тоалетна, да не говорим за баня. Таванът му тече, мухлясва, и развъжда болести. Входната му врата е вечно разбита. Той е бит, унижаван и краден от хрантутниците-наши братя роми. Пълна мизерия, погледнато отвсякъде. И забележете – нула лева доходи.

Не може да ползва ваучери за ток или дърва, хранителни пакети и други социални помощи, защото не е разведен. Вземаше топъл обяд през зимата, но от 1 май и това не получава. Нуждае се от медицински грижи, спешна операция на херния и лекарства, но не е здравно осигурен. Макар че общината и социални грижи знаят дереджето на този човек, мълчат овчедушно. А рогът на изобилието се сипе върху братята роми, а за етнически българин – мизерия и несправедливост. Такива като Огнян – кучета ги яли.

Ние, групичка пенсионери, ви умоляваме да сезирате всички институции – социални грижи БЧК, църквата, да помогнат на Огнян и такива като него. Молим да се намери добър адвокат, който безплатно да разведе служебно Огнян, за да получава той социалин помощи. Да се намери съпричастна болница и хирург, безвъзмездно да му помогнат в здравните проблеми. Молим социалните служби да се сезират и спешно да го настанят в социално заведение. Молим отец Иван от Нови хан или от други църковни приюти, ако могат да приемат Огнян при тях. Молим за дрехи 56 номер и обувки 44 номер, втора употреба, храна и по-добра стая за живеене, за да оцелее този човек от този кошмар.

 

 

Велизар Харизанов и група пенсионери, Генерал Тошево

 

* Телефон за връзка с авторите на писмото се пази в редакцията на вестник "Ретро"

 

Напиши коментар »
(7)
1
Оставете някакви координати за връзка , за да може човек да ви открие. Или нещо по-конкретно за човека, за да бъде открит той. Само имена не е достатъчно
2
Публикувайте дарителска сметка за да изпратим пари за този нещастен човек...
3
Под писмото е написано, че телефонния номер на хората се пази в Ретро
4
Защо да помагат БЧК или отец Иван, а къде ни е държавата и властта? Хрантутим човекоподобните мангали, издържаме децата им и си затваряме очите пред безчинствата и произвола им, а нашите майки и бащи живеят в родната си България без покрив като скотове, хранят се от кофите с боклука и умират от мизерия и болести. Алчните за власт политици на прехода си отглеждат на наш гръб един гнусен цигански електорат, на който единствено вече разчитат да бъдат избирани на поредните избори. Защо народе български стоиш като в упоение, та не видиш ясно, кой е врагът на нашето време - съвременните ни пилитиците, които се борят за правда, само докато бъдат избрани! А народът ни загива или просто си отива от тази България.
5
Стига с тая държава! Не разбрахте ли, че държава няма! Децата му са за съдебно дирене, защото са ДЛЪЖНИ да се грижат за него! Поне така пише в НК, но пак напомням, че държава няма, защото ако имаше тя щеше да ЗАСТАВИ отговорните да действат и да въздаде на всекуму, каквото заслужава!
6
wh0cd12396 fluoxetine capsules 20mg zofran cephalexin provera pill buy diclofenac effexor generic motrin lasix advair online
7
wh0cd12396 buy cialis
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Бивш служител в ресторант за бърза закуска работи в аптека: - Касата е свободна, следващият. Клиентът казва: - Един пакет презервативи. - За тук или за в къщи?