6000 души евакуираха заради изригване на вулкан

Само в ПИК
6000 души евакуираха заради изригване на вулкан
Автор: ПИК
Дата
Дата
2263
Коментари
0
6000 души евакуираха заради изригване на вулкан

6 хиляди души бяха евакуирани в тихоокеанската островна държава Вануату заради изригване на  вулкан. Ръководителят на местната служба за извънредни ситуации обяви, че в района вероятно ще бъде обявено бедствено положение след като активността на вулкана Манаро беше оценена на 4-та степен. 

Около него живеят към 10 хиляди души и затова се планира и изпаращане на вода, храна и други стоки от първа необходимост там. 

Вулканът се е събудил в началото на месеца, но през уикенда започнал да изпуска газ и пепел, което наложило евакуацията на хората. За последен път вулканът е изригвал през 2005 година. 

Още по темата
Евакуация! Над 34 000 души напуснаха района на действащия вулкан Агунг в Индонезия
Часовник
17:12
Над 34 000 души напуснаха околностите на вулкана Агунг на туристическия остров Бали в Индонезия, страхувайки се, че той ще изригне - за първи път от повече от 50 години, както подсказва...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Отишъл Дядото за риба и хванал Златната рибка.
И веднага я занесъл да я претопят и да му направят златен синджир.