6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост

Само в ПИК
6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост
Автор: ПИК
Дата
Дата
3497
Коментари
4
6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост

6000 чуждестранни военнослужещи с 1200 единици бойна техника ще преминат през източната част на България във времето след 18 юли.

Това се разбира от писмен отговор на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов до депутат, предава БГНЕС.

Чуждото военно присъствие е разрешено с Решение №340 на Министерския съвет от 23 юни 2017 г. За момента българските власти не са предоставили информация по какъв начин военната техника ще се предвижда през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища. Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, между Русе и Бургас в разгара на летния отпускарски сезон ще натовари и без това напрегнатия трафик в Източна България в този период на годината.

От отговора на вицепремиера и военен министър се разбира още, че правителството е дало разрешение за периода 23 юни – 28 юли 2017 г. на територията на България да се проведат мероприятия по мащабното военно учение “Saber Guardian 17”, в което участват военнослужещи и бойна техника на Българската армия, както и на армиите на САЩ, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия. Мащабното военно учение, което се провежда в няколко източноевропейски държави и в което участват между 25 000 и 40 000 военнослужещи, вече стана повод за размяна на остри изявления между руски и американски официални представители.

“Основната концепция на “Saber Guardian 17” е предвижването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се предвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планирано на 18 юли 2017 г. да преминат на територията на България през ГКПП “Русе-Дунав мост” 1 и да достигнат до пристанище Бургас през полигон Ново село”, разяснява военният министър.

След като преминат на българска територия, чуждестранните военнослужещи ще се разположат на полигон “Николово” край Русе. За целта от Сухопътните сили вече са информирали общинската администрация. На военния полигон ще се изгради Център за логистична поддръжка, който ще е временен. В района ще се разположат химически тоалетни, контейнери за чиста и отпадна вода и за събиране на битови отпадъци. След напускането на чуждестранните военнослужещи, българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон “Николово”, става ясно още от отговора на вицепремиера.

В периода на военното учение, правителството е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, пише Красимир Каракачанов, без да уточнява техния вид. Така не става ясно, дали на наша територия ще се появят и изпратените в началото на юни месец в Европа от САЩ няколко стратегически бомбардировача Б-52.

Напиши коментар »
(4)
1
Патриоти предатели!! Територията българия е смешна!!
2
Предателя тюфлек е жалък. Срам за България!
3
със заемането на министерските места..........
4
Повече НАТО ...повече цивилизована Европа - никакви монголоидни рашки !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Изпитват алкохолик:
„А“ – Абсолют
„Б“ – Бира
„В“ – Водка
„Г“ – Гроздова
„Д“ – Домашна гроздова

„К“ – Каса с бира
…Да се върнем на „Е“
…Евентуално още една каса с бира…