6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост

Само в ПИК
6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост
Автор: ПИК
Дата
Дата
3183
Коментари
4
6000 чужди военни и 1200 бойни машини атакуват Дунав мост

6000 чуждестранни военнослужещи с 1200 единици бойна техника ще преминат през източната част на България във времето след 18 юли.

Това се разбира от писмен отговор на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов до депутат, предава БГНЕС.

Чуждото военно присъствие е разрешено с Решение №340 на Министерския съвет от 23 юни 2017 г. За момента българските власти не са предоставили информация по какъв начин военната техника ще се предвижда през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища. Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, между Русе и Бургас в разгара на летния отпускарски сезон ще натовари и без това напрегнатия трафик в Източна България в този период на годината.

От отговора на вицепремиера и военен министър се разбира още, че правителството е дало разрешение за периода 23 юни – 28 юли 2017 г. на територията на България да се проведат мероприятия по мащабното военно учение “Saber Guardian 17”, в което участват военнослужещи и бойна техника на Българската армия, както и на армиите на САЩ, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия. Мащабното военно учение, което се провежда в няколко източноевропейски държави и в което участват между 25 000 и 40 000 военнослужещи, вече стана повод за размяна на остри изявления между руски и американски официални представители.

“Основната концепция на “Saber Guardian 17” е предвижването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се предвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планирано на 18 юли 2017 г. да преминат на територията на България през ГКПП “Русе-Дунав мост” 1 и да достигнат до пристанище Бургас през полигон Ново село”, разяснява военният министър.

След като преминат на българска територия, чуждестранните военнослужещи ще се разположат на полигон “Николово” край Русе. За целта от Сухопътните сили вече са информирали общинската администрация. На военния полигон ще се изгради Център за логистична поддръжка, който ще е временен. В района ще се разположат химически тоалетни, контейнери за чиста и отпадна вода и за събиране на битови отпадъци. След напускането на чуждестранните военнослужещи, българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон “Николово”, става ясно още от отговора на вицепремиера.

В периода на военното учение, правителството е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, пише Красимир Каракачанов, без да уточнява техния вид. Така не става ясно, дали на наша територия ще се появят и изпратените в началото на юни месец в Европа от САЩ няколко стратегически бомбардировача Б-52.

Напиши коментар »
(4)
1
Патриоти предатели!! Територията българия е смешна!!
2
Предателя тюфлек е жалък. Срам за България!
3
със заемането на министерските места..........
4
Повече НАТО ...повече цивилизована Европа - никакви монголоидни рашки !
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

На едно младо семейство им се родила дъщеричка. Жената предложила:
- Да я наречем Петя? И двете баби се казват така, и двете ще са доволни.
Мъжът казал:
- Напротив, и двете ще ни намразят, че сме я кръстили на другата баба.