6000 птици са унищожени заради огнище на птичи грип

Региони

6000 птици са унищожени заради огнище на птичи грип

9564
на 06.04.2018
6000 птици са унищожени заради огнище на птичи грип
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Около 6000 патици от ферма в стралджанското село Зимница, заразени от вируса на "птичия грип" тип H5N8, са умъртвени и загробени. Ветеринари са дезинфекцирали птицефермата. Това съобщи за БТА ръководителят на Областната дирекция по безопасност на храните на д-р Николай Георгиев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Огнището на високопатогенната инфлуенца по птиците е възникнало в нова сграда, добре изолирана от прелетни птици. Ветеринари проучват мястото, за да се открият причината за заразата, допълни Георгиев.

Обособена е 3-километрова предпазна зона и 10-километрова наблюдавана зона около животновъдния обект. Забранени са търговията и придвижването на домашни и диви птици и яйца за разплод, организирането на панаири, пазари и изложби на животни в региона.

Собствениците на убитите птици ще бъдат обезщетени по пазарни цени.

В началото на ноември миналата година в стралджанските села Зимница и Чарда бе открито огнище на "птичи грип" и бяха умъртвени около 70 000 пилета и гъски.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК