6000 руснаци на ден получават туристически визи за България

ЧАС ПИК

6000 руснаци на ден получават туристически визи за България

6235
на 01.07.2014
6000 руснаци на ден получават туристически визи за България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Очакваме тази седмица консулската ни служба в Москва да издаде 200-хилядната виза за руски турист, съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в предаването „Още от деня“ по БНТ 1.

препоръчано

Той допълни, че това се случва 4 дни по-рано спрямо същия период на миналата година. Има дни, в които само консулството ни в Москва издава по 6000 визи дневно, стана ясно от думите на Ботев.

Предстои България да открие нови консулски служби – например в Санкт Петербург. Ще отваряме консулство в Екатеринбург, обмисляме да присъстваме активно с консулски служби и в други региони на Руската федерация, където да генерираме сериозен туристически ресурс за България. Интересът на руските туристи към нашата страна е много голям, заяви още ресорният зам.-министър.

Ботев подчерта, че има ръст на туристите в почти всички масови дестинации в България. Ето защо са нужни преди всичко по-активна реклама на туризма и засилено маркетинг присъствие на туристическите борси и пазари, за да можем да реагираме своевременно, когато се тиражира не особено позитивна информация за страната ни. Често това не е обективно, а резултат от конкуренти на пазара, поясни зам.-министърът.

На второ място именно сега е моментът да отправяме положителни послания, да присъстваме сериозно в медиите - както в българските, така и в чуждестранните, категоричен бе Ботев.

Той поясни, че с промените в Закона за туризма, който вече мина на първо четене в парламента, ще се уеднакви режимът за всички планински туристически курорти у нас. Няма да се налага инвеститорите да променят предназначението на земеделските земи и горските терени, така че да са урбанизирани под претекст, че се правят писти.

Когато една територия стане урбанизирана, няма обратен ред в закона, по който тя може да бъде отново земеделска. От концесионните такси 50% ще отиват в общините, които ще ги използват за благоустрояване и други дейности, което пък ще даде сериозен тласък на планинския туризъм, убеден е Ботев.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой Възраждане - депутатка на Костадинов нарече ДПС мафия (ВИДЕО) СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой "Възраждане" - депутатка на Костадинов нарече ДПС "мафия" (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК