7000 британци живеят постоянно в България

Региони

7000 британци живеят постоянно в България

7546
на 16.03.2016
7000 британци живеят постоянно в България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Около 7000 британци живеят постоянно в България, като във Велико Търново е една от най-големите им общности, както и в Ямбол, Пловдив и София.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Това съобщи вчера в старата столица посланикът на Обединеното кралство Великобритания Ема Хопкинс. Тя гостува за втори път в болярския град, като целта на посещението й бе съвместно с кмета Даниел Панов да представят проект, целящ да насърчи британските граждани да кандидатстват за разрешение за продължително или постоянно пребиваване пред съответните власти в нашата страна.

Проектът е изготвен съвместно от британското посолство и дирекция „Миграция“ на МВР, а с помощта на инициативата местните власти ще разполагат с точна информация за броя на британските граждани в България.

На срещата в ритуалната зала на кметството присъства и директорът на дирекция „Миграция“ на МВР Николай Николов, а проектът беше представен пред 50-ина великобританци, които са се заселили трайно в региона. Велико Търново е първият град в страната, в който властите правят подобна среща заедно с британските граждани.

Пред посланик Хопкинс Даниел Панов сподели, че България и община Велико Търново продължават да бъдат привлекателни за британските граждани, а отскоро интересът им отново е с тенденция на засилване. Той предложи посолството и общността да се включат активно по време на предстоящото издание на международното изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе в средата на април. По идея на търновския кмет ще бъдат организирани концерти и изложба с благотворителна цел.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК