Бомба

8 причини да ходите боси

Само в ПИК
8 причини да ходите боси
Автор: ПИК
Дата
Дата
1794
Коментари
0
8 причини да ходите боси

Ходенето с обувки на публични места е обществена норма. Ако имате възможност обаче по-често сваляйте обувките, защото ходенето бос носи големи ползи не само на физическото, а и на психическото здраве. Учените доказаха следното:

Повишава качеството на съня

Когато ходим с боси крака, тялото ни премахва положителните йони и позволява на отрицателните йони да влязат в него. Отрицателните йони са известни като естествени антидепресанти и спомагат за подобряване на качеството на съня.

Подобрява мозъчната активност

Повечето бойни изкуства, както и йогата се практикуват боси и това не е случайно. Тялото съдържа 70 % вода и колкото по-силен допир има до земята, толкова по-добре функционира, тъй като йонният баланс се нормализира. Това пък веднага подобрява хармонията в тялото и изостря ума.

Подобрява стойката

Носенето на обувки, особено красивите неудобни обувки, се отразява върху формата, свода и гъвкавостта на стъпалото. С времето това отслабва връзките в глезените и нарушава балансирането на тежестта. Нарушава се цялостната стойка.

Подобрява сетивата ни

Има определени центрове на стъпалата, които стимулират сетивата. Когато носим обувки, те не могат да бъдат задействани.

Подобрява циркулацията на кръвта

В този случай работи принципът на гравитацията. Тъй като гравитацията издърпва всичко към себе си, кръвта ни започва да циркулира доста по-силно в стъпалата. Ходейки, нейната циркулация се подобрява в цялото тяло.

Предпазва от сърдечни болести

Колкото по-добро е кръвообращението в тялото, толкова по-малък е шансът от коронарни и артериални болести. Ходенето без обувки активизира кръвните клетки и предпазва от съсирване на кръвта в тялото без причина.

Подсилва мускулите и костите

Ходенето боси увеличава венозното връщане (скоростта на кръвния поток обратно към сърцето) и прави нашите кости и мускули по-силни. Ако се разхождате на слънце повишавате и количеството калций в тялото.

Подобрява зрението

Много лекари препоръчват на пациентите си да се разхождат боси по тревата тъй като така се стимулират точки в стъпалата, които подобряват зрението.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!