Бомба

8 причини да ходите боси

Само в ПИК
8 причини да ходите боси
Автор: ПИК
Дата
Дата
1704
Коментари
0
8 причини да ходите боси

Ходенето с обувки на публични места е обществена норма. Ако имате възможност обаче по-често сваляйте обувките, защото ходенето бос носи големи ползи не само на физическото, а и на психическото здраве. Учените доказаха следното:

Повишава качеството на съня

Когато ходим с боси крака, тялото ни премахва положителните йони и позволява на отрицателните йони да влязат в него. Отрицателните йони са известни като естествени антидепресанти и спомагат за подобряване на качеството на съня.

Подобрява мозъчната активност

Повечето бойни изкуства, както и йогата се практикуват боси и това не е случайно. Тялото съдържа 70 % вода и колкото по-силен допир има до земята, толкова по-добре функционира, тъй като йонният баланс се нормализира. Това пък веднага подобрява хармонията в тялото и изостря ума.

Подобрява стойката

Носенето на обувки, особено красивите неудобни обувки, се отразява върху формата, свода и гъвкавостта на стъпалото. С времето това отслабва връзките в глезените и нарушава балансирането на тежестта. Нарушава се цялостната стойка.

Подобрява сетивата ни

Има определени центрове на стъпалата, които стимулират сетивата. Когато носим обувки, те не могат да бъдат задействани.

Подобрява циркулацията на кръвта

В този случай работи принципът на гравитацията. Тъй като гравитацията издърпва всичко към себе си, кръвта ни започва да циркулира доста по-силно в стъпалата. Ходейки, нейната циркулация се подобрява в цялото тяло.

Предпазва от сърдечни болести

Колкото по-добро е кръвообращението в тялото, толкова по-малък е шансът от коронарни и артериални болести. Ходенето без обувки активизира кръвните клетки и предпазва от съсирване на кръвта в тялото без причина.

Подсилва мускулите и костите

Ходенето боси увеличава венозното връщане (скоростта на кръвния поток обратно към сърцето) и прави нашите кости и мускули по-силни. Ако се разхождате на слънце повишавате и количеството калций в тялото.

Подобрява зрението

Много лекари препоръчват на пациентите си да се разхождат боси по тревата тъй като така се стимулират точки в стъпалата, които подобряват зрението.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Анани Явашев
Анани Явашев
актьор
Става на: 85 години
Николай Николаев (бате Николай)
Николай Николаев (бате Николай)
актьор
Става на: 77 години

Из отчет на полицаи след обиск в нелегална спиртоварна:
"След извършеният обиск, аз и сержант Михайлов изпитахме известни трудности да намерим вратата. Тъй като той заспа в тоалетната, се принудих да го оставя там и да се прибера сам.
Защо обаче съм донесъл със себе си въпросната врата нямам спомен..."