РЕТРО

80-годишна болна жена: Помогнете! Прикована съм на легло, отказват ми личен асистент!

Само в ПИК
Покъртително
80-годишна болна жена: Помогнете! Прикована съм на легло, отказват ми личен асистент!

Автор: Ретро
Дата
Дата
7484
Коментари
7
80-годишна болна жена: Помогнете! Прикована съм на легло, отказват ми личен асистент!

„Добри хора, помогнете!”, плаче 80-годишната Латинка Танева от Каблешково.

Отчаяната жена има тежки проблеми с краката и е напълно прикована към леглото. Не може да направи и една крачка, до нея е сложена подлогата – и толкова. Съпругът й Павел, който е на 85 години, сутрин с мъка ситни до фурната за хляб и до аптеката за лекарства, после чисти подлогата. Силите не му позволяват за повече.

Латинка, чиято пенсия е 295 лв. с вдовишката добавка – първият й мъж е починал,  няма на кого друг да разчита. Дъщеря й умира на 29 години от рак, синът й също е инвалид и живее в Бургас. От време навреме едва се примъква до Каблешково. Болната жена 2-3 пъти напразно вика джипито с молба да я прегледа, то не идва. Свързва се по телефона със социалните в Каблешково и моли за помощ – нали има т.нар. лични асистенти, които помагат на инвалиди вкъщи! Отказват й, защото 85-годишният бивш тракторист Павел бил пенсионер и помагачи не се полагали. Нито пък 40 лв. отгоре върху парите за старост на семейството.

Напиши коментар »
(7)
1
а ,,нашите'' хора от ТЕЛК с пенсии
2
КЪДЕ СА ТИ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ?
3
do 2 повечето са прокудени да работят в чужбина ,за борето можеше,а за тази жена не ,Кристиян хленчеше за пенсия
4
НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,ЩО ЗА МАТРЯ' Л СТЕ,МУТРАТА ВИ ИЗБИВА!
5
Нека предпише къщата в Каблешково срещу гледане и да видиш опашка от кандидати ще има. Щом няма кой да гледа старите значи няма и кой да ги наследи!
6
wh0cd310053 aripiprazole abilify propecia advair purchase allopurinol online lisinopril diclofenac strattera online propecia lasix medication
7
wh0cd310053 cialis online
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Седят двама рибари на брега на морето. Единият измъква русалка и дълго я разглежда. След това я хвърля обратно в морето. - Защо? - пита го другият. - А как? - отвръща колегата му.