8000 лв. плаща арестуваният граничен полицай Спас Чимев, за да излезе на свобода

ЧАС ПИК

8000 лв. плаща арестуваният граничен полицай Спас Чимев, за да излезе на свобода

6717
на 01.10.2014
8000 лв. плаща арестуваният граничен полицай Спас Чимев, за да излезе на свобода
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Полицаят Спас Чимев, който бе спипан с контрабандни цигари и дрога, напуска ареста срещу 8000 лева парична гаранция. Това реши вчера при закрити врата Благоевградският районен съд, пише struma.bg.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

В съдебната зала 34-годишният Чимев е заявил, че съжалява за стореното, както и че няма да се укрие или извърши друго престъпление.

Адвокат Пенко Ненов е акцентирал върху чистото съдебно минало и добрите характеристични данни на подзащитния си, който бил награждаван като служител на МВР. Като негов плюс е изтъкнато, че след като е арестуван, е оказал пълно съдействие на разследващите полицаи от "Вътрешна сигурност". Той сам е посочил къде съхранявал стековете с контрабандните цигари и марихуаната при претърсването на жилището му, в което живее с майка си и брат си.

Спас Чимев бе арестуван в неделя преди обяд в района на магазин "Метро" на връщане от работа. Той пътувал заедно с колегите си от ГКПП - Станке Лисичково със служебния микробус, но оставял колата си на паркинга на "Метро" и оттам се прибирал за дома си в жк "Струмско". При личния обиск у него спецполицаите намерили 2 стека цигари с македонски бандероли, скрити в пазвата му, и още 13 стека в служебната чанта. Още 3 стека, както и 10 грама марихуана и 66 патрона, повече от разрешените 50 служебни, са намерени и иззети от дома му. Спас Чимев обяснил, че е закупил цигарите от македонския магазин, който се намира на няколко метра от българския граничен пункт.

Тепърва ще се изяснява дали е продавал цигарите, или е правил услуга на свои познати пушачи. Той също е пушач, но явно е купувал по-често цигари, което е направило впечатление на спецполицаите от "Вътрешна сигурност".

Според първоначалните данни от разследването той е пазарувал по 3-4 стека на смяна, но това предстои да се доказва. Тепърва ще се извадят специалните разузнавателни средства - основно подслушване на телефона му, които са прилагани в хода на акцията на "Вътрешна сигурност".

Прокурор Румяна Митева ще прецени дали да протестира пред Окръжен съд наложената на граничния полицай паричната гаранция. Срещу Чимев има повдигнати 3 обвинения - за контрабанда, за притежание на наркотици и на боеприпаси. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК