Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“

Само в ПИК
Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“
Автор: ПИК
Дата
Дата
8962
Коментари
1
Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“

В края на 2014 г. по вина на българските власти руското дружество „Газпром“ загуби проекта „Южен поток“ - своя главен проект тогава, предвиден да замени украинския маршрут.

Впоследствие София неведнъж се оправдаваше за този казус, обвинявайки за всичко коварната Европейска комисия, а в замяна предлагаше да доведе до границите си бъдещия „Турски поток“. Руското правителство не повярва на „вятърничавия“ си партньор. За Москва, както показа времето, това беше положителна стъпка, а ето че бизнесът в България започва да страда. Това коментира руският телевизионен канал Life.

Въз основа на документи от „Лукойл“, телевизията съобщава, че в края на миналата година българската Комисия за защита на конкуренцията е започнала антимонополно разследване срещу най-голямата петролна компания в Руската федерация - „Лукойл“. Заедно с нея на разследване са подложени още шест фирми-собственици на местни мрежи от бензиностанции. Всички те, както подозират в комисията, са водели единна ценова политика, довеждайки до „изкривяване на конкурентната среда на пазара на дребно“.

За лидер на този „престъпен консорциум“ в София смятат „Лукойл“. Българските власти в опитите си да докажат това се оказаха много настойчиви - за 2016 г. те най-малко два пъти изземваха документи от ответниците по делото и на няколко пъти ги предупреждаваха в свои съобщения, че спорове няма да бъдат толерирани.

Напиши коментар »
(1)
1
само от неплатени данъци ще изкараме 6 месеца-за 10г-о% печалба.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Бих искал да се оженя за вашата дъщеря.
- Достатъчно обезпечен ли сте, за да издържате семейство?
- Мисля, че да.
- Хубавичко си помислете, все пак ние сме 5 човека.