Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“

Само в ПИК
Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“
Автор: ПИК
Дата
Дата
8779
Коментари
1
Life: България реши да си отмъсти за „Турски поток“ на „Лукойл“

В края на 2014 г. по вина на българските власти руското дружество „Газпром“ загуби проекта „Южен поток“ - своя главен проект тогава, предвиден да замени украинския маршрут.

Впоследствие София неведнъж се оправдаваше за този казус, обвинявайки за всичко коварната Европейска комисия, а в замяна предлагаше да доведе до границите си бъдещия „Турски поток“. Руското правителство не повярва на „вятърничавия“ си партньор. За Москва, както показа времето, това беше положителна стъпка, а ето че бизнесът в България започва да страда. Това коментира руският телевизионен канал Life.

Въз основа на документи от „Лукойл“, телевизията съобщава, че в края на миналата година българската Комисия за защита на конкуренцията е започнала антимонополно разследване срещу най-голямата петролна компания в Руската федерация - „Лукойл“. Заедно с нея на разследване са подложени още шест фирми-собственици на местни мрежи от бензиностанции. Всички те, както подозират в комисията, са водели единна ценова политика, довеждайки до „изкривяване на конкурентната среда на пазара на дребно“.

За лидер на този „престъпен консорциум“ в София смятат „Лукойл“. Българските власти в опитите си да докажат това се оказаха много настойчиви - за 2016 г. те най-малко два пъти изземваха документи от ответниците по делото и на няколко пъти ги предупреждаваха в свои съобщения, че спорове няма да бъдат толерирани.

Напиши коментар »
(1)
1
само от неплатени данъци ще изкараме 6 месеца-за 10г-о% печалба.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

В банката правят ревизия. Питат главния счетоводител:
- Къде е директорът?
- Отиде да се сбогува със семейството си...