Mинистър Кралев: Основният ни приоритет по време на Председателството на Съвета на ЕС ще бъде борбата с допинга

Само в ПИК
Mинистър Кралев: Основният ни приоритет по време на Председателството на Съвета на ЕС ще бъде борбата с допинга
Автор: ПИК
Дата
Дата
1737
Коментари
0
Mинистър Кралев: Основният ни приоритет по време на Председателството на Съвета на ЕС ще бъде борбата с допинга

В областта на спорта основният ни приоритет по време на българското председателство на ЕС през 2018 година ще бъде борбата с допинга. Това е естествено продължение на цялостната политика, която правителството на Бойко Бoрисов и Министерството на младежта и спорта провеждат в последните години. Това каза министърът на младежьта и спорта Красен Кралев на пресконференция в Община Варна, по време на която представи приоритетите в областта на младежта и спорта по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. В брифинга участваха министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев.

“Предвиждаме провеждането на един сериозен семинар относно превенция на употребата на допинг от младите хора в професионалния спорт и в спорта за всички. Това ще бъде основен акцент, който ще открие и нашето Председателство на Съвета на ЕС”, обясни Кралев.

Спортният министър посочи, че друга важна тема е насърчаването на европейските ценности чрез спорт. България предвижда приемането на заключения на Съвета по този приоритет. “Европейската комисия отдава голяма важност на спортната дипломация. Ще се постараем в рамките на нашето председателство да има приети заключения, свързани с популяризирането на европейските ценностите чрез спорт”, заяви Красен Кралев.

Министър Кралев акцентира върху спорта за всички като инструмент за интеграция и мост между традициите и иновациите. По тази тема ще има конференция и среща на генералните директори на държавите-членки, работещи в политиката за спорт. “Ще проведем Европейски спортен форум на 21-22 март, на който ще присъстват представители на много спортни организации, спортни медии, спортни университети, международни федерации, неправителствени организации. Около 400 участници ще дискутират водещите теми в областта на спорта”, каза той.

Приоритетите ни в областта на младежта ще бъдат основно свързани с ролята на младите хора като двигатели на позитивна промяна и тяхната роля като посланици на мир, сигурност и единство.

“Държим да има приемственост, поради това нашите Заключения ще имат цел да надградят тези, приети по време на Холандското председателство – целим предотвратяването на всякакви форми на радикализация и агресия сред младежи. Другата ни приоритетна тема е свързана с ролята на младите хора като основна сила при изпълнението на Целите за устойчиво развитие, както и засилване на демографския подем в Европа. Целта ще бъде да дискутираме с държавите-членки как младите хора могат да бъдат припознати като посланици на устойчивото развитие и как могат да бъдат включени в изпълнението на политики в тази област”, разказа министър Кралев.

Продължава работата по изпълнението на европейския процес за включване на младите хора във взимането на решения “Структурен диалог”. “Планираме да проведем Европейска младежка конференция, в рамките на Председателството, на която ще съберем млади хора, младежки организации и представители на институции, които ще дискутират новата Европейска стратегия за младежта, в чието създаване България ще има водеща роля”, заяви Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта обяви, че на 12-ти август във Варна ще бъде отбелязан Международния ден на младежта по един нов начин - с концерт, на който ще бъдат представени и Посланиците за младежта по време на българското председателство на Съвета на ЕС. “Това са млади, известни и успешни хора, артисти и спортисти. Все пак ще издам някои имена– Кристиян Костов, нашата гордост от Евровизия, както и Павел и Венци-Венц. Поканили сме и едни от най-талантливите спортисти, които защитават честта на България по различни спортни форуми, но все пак нека изненадата да остане за 12 август. За първи път те ще бъдат представени във Варна”, подчерта още Красен Кралев.

Още по темата
Красен Кралев и руският посланик Макаров на важна среща за спорта (СНИМКИ)
Часовник
17:05
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Мъж се обажда в районното полицейско управление:
- Ало, добър ден! Искам да ви съобщя, че има пожар...
- Имате грешка. Тук е полицията, а не пожарната.
След малко звъни отново:
- Ало! Бих искал да съобщя за пожар...
- Нали вече ви казах, набирайте 160!
След близо десетина минути колега на дежурния полицай влита и крещи:
- Бързо, бързо... Районното гори!...