Последвайте ни в Google News Showcase
В края на май улиците се огласят от виковете на абитуриентите, които ни убеждават, че ако не друго, поне са се научили да броят до 12. Баловете стават все по-пищни, излишната показност излиза на челно място, а постигането на средно образование се приравнява на геройство, изисквало почти нечовешко усилие.
WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)
В тази изкривена действителност да се пести или да се търси по-евтин начин за празнуване звучи едва ли не обидно и за учениците и за семействата им. От това се възползват алчни ресторантьори, които действат на принципа ден година храни. Куверти от 170 до 190, 200 лв. вече се смятат за нещо нормално. А стойността на храната, която се поднася, не надхвърля повече от 20-25 лв. За качеството и да не говорим. Студени, твърди като подметка меса, полусурови картофки сякаш, увехнати салати. Унесени във вихъра на веселието много от децата почти не докосват храната. А това е добре дошло за стоящите с поглед на хиени сервитьори, които са инструктирани да прибират най-напред недокоснатите порции, които ще послужат и за следващия бал. След ресторанта следва дискотека, като кувертите са от порядъка на 70-90 лв. За тези пари на всеки клас от около 20-25 ученици се осигурява самостоятелно сепаре, 6 бутилки уиски и по една енергийна напитка по избор. Прибавете и фотографите, които викат класовете на дансинга, за да ги снимат без предварително обявени цени и таксиметровите шофьори, които обсаждат ресторантите като средновековни завоеватели. Това е картинката, а тя става все по-груба и отблъскваща. Контрол никакъв и от никого, пълно безхаберие – това е абитуриентската реалност.
Велка Атанасова, учителка