Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

Докторе

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

35623
на 22.10.2013
Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК