Необходими
продукти:
1 кг бяла риба
5 глави лук
2 моркова
3-4 скилидки чесън
150 мл олио
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
50 г брашно
сол
черен пипер на зърна
2-3 дафинови листа
3-4 зърна бахар
1 лимон
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на парчета, посолява се и се полива с прясно изцеден лимонов сок. След това е добре да престои час и половина в хладилник.
Лукът и морковите се нарязват и се запържват в силно сгорещеното олио. Добавят се сол, черен пипер, бахар, дафинов лист и скълцаните скилидки чесън. Долива се малко вода и сместа се прехвърля в тава.
Отгоре се подреждат парчетата бяла риба и се слага да се пече в предварително загрята фурна. Непосредствено преди изключването на фурната яйцето се разбива с киселото мляко и брашното и рибата се залива с тази смес. Оставя се да се запече до златист загар на заливката. Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно пресен лук и подредени резенчета лимон.
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър