Последвайте ни в Google News Showcase
За шести пореден път в София се проведе конкурс за бира, приготвена в домашни условия. Организатор е Асоциацията на домашните пивовари в България. Тази година в девет категории се състезаваха над 230 различни бири от 12 държави.
WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)
Повече от седем часа бяха необходими на 25 международни съдии, за да опитат всяко пиво. Основните критерии, по които те оценяваха бирата, бяха аромат, външен вид, вкус, усещане в устата и общо впечатление. Освен победители, във всяка една категория беше избрана и най-добрата бира, като този път участниците не са само български.
Бирите, които днес ще бъдат журирани, са 235, обединени в девет групи, категориите, които са представени са над 25, предава БНТ.
Минималният срок за приготвяне на домашно пиво е около 21 дена. По данни на Асоциацията хората, които правят бира в домашни условия от зърно у нас са близо 1000, защото процесът не е сложен.
Докато пивоварите се състезаваха, всеки който искаше, можеше да дойде на конкурса, за да опита домашното пиво.