Последвайте ни в Google News Showcase
а да се чувстваме добре е необходимо и да се храним добре. Съществуват храни, които повлияват много добре болката. Така че вместо да прибягваме към болкоуспокояващилекарства веднага щом почувстваме някаква болка, може да хапнем някоя от следните храни!
WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)
Червени чушки
Чушката има два пъти повече витамин C в сравнение с портокала. Съдържа също важния за организма колаген, имащ роля в изграждането на съединителната тъкан. Изследванията сочат, че хората с недостиг на витамин С имат по-голяма склонност да развият артритни заболявания. Червените чушки са богати още на бета-криптоксантин – съединение, което помага срещу болката.
Сладки картофи
Яркооранжевият цвят на сладките картофи произлиза от бета-каротина, който е мощен антиоксидант, борещ се с вътреклетъчните увреждания, причинени от свободните радикали и вредното им влияние за организма. Оттам идва и болкоуспокояващият им ефект.
Джинджифил
Този ароматен корен съдържа вещества, които действат като природни противовъзпалителни лекарства. Можете да го консумирате и в прясно, и в преработено състояние – сигурно е, че полезните му действия са налице!
Можете да си приготвите топла отвара от джинджифил като накиснете в гореща вода за 5 минути няколко резена. След това изцедете добре.
Куркума
Тя е богата на вещества, които помагат за намаляване на отоците в тялото. Освен това веществото куркумин, което се съдържа в нея, облекчава болката и има също силно изразен противовъзпалителен ефект. Можете да я добавяте към супи, яхнии, печено месо или задушени зеленчуци.
Сьомга
Благодарение на омега-3 мастните киселини, сьомгата има свойството да облекчава възпаленията, болката в следствие на възпаления, а е полезна и при спазването на хранителен режим за отслабване. Мастните киселини помагат при подуване на ставите и скованост на сухожилията.