Готвенето убивало сърцето

Здраве

Готвенето убивало сърцето

7126
на 16.12.2014
Готвенето убивало сърцето
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Домашната храна може да не е толкова здравословна. Американски учени установиха, че колкото повече време хората посвещават на готвенето, толкова по-голям е рискът за тях от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно и висок холестеролсъобщи в. "Дейли телеграф".

препоръчано

Тези, които не прекарват много време край кухненската печка, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета. Една от причините за тези резултати е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си сипват по-големи порции, пише в. "Монитор".

Освен това напоследък готовите храни са по-здравословни и така намалява предимството на домашната кухня. Изследването на учените от медицинския център на университета “Ръш” в Чикаго е обхванало над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години. Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар.

Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасностза сърдечносъдови заболявания. Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК