Последвайте ни в Google News Showcase
Зимните салати подсилват организма по време на зимата. Това каза диетологът д-р Дарина Ангелова.
По думите й, зимните салати се правят от зеле, моркови, червено цвекло, ряпа, салатен кромид, праз, магданоз, копър и др. Салатите може да се овкусяват с лимон, който е богат на витамин C, и с малко сол. Към зимните салати може да се добави зехтин или студено пресовано олио, пише агенция "Фокус".
Според д-р Ангелова, през този сезон трябва да се приемат основно пресни плодове и зеленчуци, както и сурови ядки, защото те зареждат тялото с енергия. Плодовете, подходящи за зимата, са ябълки, киви, цитрусови плодове и др. Важно място в зимното меню заемат и фрешовете.
Топлите напитки като чай или загрята вода с лимон са друга препоръка на пловдивския диетолог. Според д-р Ангелова, подходящи са и ястия от картофи, фасул, леща и грах, защото алкализират кръвта. Те нямат киселата реакция, която предизвикват захарта, бялото брашно, месните продукти, млечните продукти от рода на сирене и кашкавал. Също така тези храни са тежки, богати на холестерол и намаляват имунитета, според д-р Ангелова.
WINBET – 3 начални бонуса + 3 подаръка за Спорт, Казино и Live Казино! (18+)