Дюма поръсвал пъпеша със сол и пипер

Световна кухня

Дюма поръсвал пъпеша със сол и пипер

32509
на 11.09.2013
Дюма поръсвал пъпеша със сол и пипер
Автор:   ПИК

Първите плантации с пъпеши се появяват няколко века пр.Хр. в днешните Северна Индия и Афганистан.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В Европа жълтият плод идва едва през Средновековието. През XVII в. приближените на Людовик VIII го смятат за изискано лакомство. Александър Дюма-баща препоръчва да се яде със сол и пипер и да се полива с вино „Мадейра“ или „Марсала“.

Пъпешът включва голямо количество витамин С и Р, каротин, фолиева киселина, минерални соли и фибри. Той успокоява нервите и помага при малокръвие, умора, атеросклероза, сърдечносъдови заболявания, затегнат стомах и др.

Съдържа много вода и е идеалното освежаващо средство в жегите. В народната медицина се използва за изхвърляне на камъни от бъбреците и жлъчката.

Изсушените и смлени на прах семки от пъпеш пък се препоръчват за повишаване на потентността.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА) Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК