Зам.-министър Костов: Кризи като тази в млечния сектор могат да бъдат преодолени с по-конкурентноспособна продукция
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Кризи като тази в млечния сектор могат да бъдат преодолени с по-конкурентноспособна продукция. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при откриването на учебната година в Университет по хранителни технологии – Пловдив, предаде агенция "Фокус".
По думите му, помощите и даването на пари на ръка са само временни решения.
„Единствения верен изход в тази посока е нашата продукция, нашето производство в България, използвайки прекрасните климатични и природни условия, да бъде по-силно и по конкурентноспособно от онова, което ни предлагат от Западна Европа или от развитите стари страни-членки на Европейския съюз. Това е пътят - да бъдем все по-добри”, каза още доц. Георги Костов.
Заместник-министърът на земеделието и храните се обърна към всички преподаватели по повод откриването на учебната година в Университет по хранителни технологии – Пловдив с думите, че българската държава вече е в Европейския съюз, а ние обикновено смятаме, че това е някаква даденост.
„В рамките на европейския пазар, европейската общност, вие имате огромната отговорност да подготвите такива кадри, които да издигнат на конкурентноспособно равнище онова, което България има, а тя има земеделска продукция и хранително-вкусова промишленост. Това е не само задължение и отговорност, това е шанс и възможност. Министерството на земеделието и храните очаква от вас да подготвите такива висококонкурентни кадри”, каза още заместник-министър Георги Костов в словото си.
Той пожела на всички най-напред здраве, задълбочена и ползотворна съвместна работа. Доц. Георги Костов не пропусна да поздрави и ръководството на университета за това, че винаги е успявал да усъвършенства своята материално-техническа база и да разработва международни проекти.
„Пожелавам този процес да продължи, защото в новия програмен период имаме повече опит и повече възможности”, посочи заместник-министърът на земеделието и храните.