Кървавица и змиорка в Естония

Световна кухня

Кървавица и змиорка в Естония

62216
на 15.03.2013
Кървавица и змиорка в Естония

Вкуснотиите са наследство от няколко народа

Маринована змиорка е само един от специалитетите на естонската кухня. Прибалтийската държава е взаимствала едни от най-хубавите ястия от народите, които са минали през теритоята й. Там се срещат вкусовете на датчани, германци, шведи, както и на поляци и руснаци. Отново в  Естония е и едно от малкото места в Европа, на което може да се намери кървавица. Цвекло  с херинга Необходими продукти: 3 глави цвекло 6 картофа 4 кисели краставички 1 ябълка 2 варени яйца 200 гр варени колбаси 1 глава лук 2 осолени херинги За соса: заквасена сметана 1 ч. л. горчица 1 ч. л. захар ½ ч. л. черен пипер 2 с. л. оцет Начин на приготвяне: Почистваме и нарязваме херингата. Оставяме я да пренощува в студена вода. През това време сваряваме цвеклото, картофите и яйцата. Всички продукти се нарязват на кубчета. Смесваме ги с херингата, поливаме със соса и оставяме да престои поне два часа в хладилника. Кисел Необходими продукти: 1/2 ч. ч. захар 3 с. л. царевично нишесте 1/4 ч. л. сол 2 ч. вода 5 ч. къпини 4 ч. малини лимонов сок Начин на приготвяне: Разбъркваме добре захарта и нишестето. Слагаме вода да къкри. В нея прибавяме две трети от плодовете. След като се сварят за около две минути, минаваме течността през сито. Смесваме варените и суровите плодове. След това постепенно изливаме течността при нишестето и захарта. Слагаме сместа в тенджера. Оставяме да заври и разбъркваме добре. Оставяме на котлона за не повече от 3 минути. След това веднага добавяме и плодовете. Разбъркваме всичко с лимоновия сок. Оставяме в хладилника за поне два часа. Зеле Необходими продукти: 1 кг прясно зеле 100 грама кафява захар 1 ч. л. сол 3 гр тъмна бира 3 грама ябълков сок малко кимион 50 г краве масло Начин на приготвяне: Нарязваме зелето. Слагаме го да се вари в тенджера, заедно с останалите продукти. Разбъркваме от време на време. Махаме от огъня, когато покафевее или около два часа. Маринована змиорка Необходими продукти: 1 кг змиорки За марината: 750 мл вода 1 морков 2 парчета лук 8 зърна черен пипер малко индийско орехче сол 3 с. л. оцет Начин на приготвяне: Слагаме всичко за маринатата в тенджера. Зеленчуците може да сложим и цели. Когато са сварят, ги отстраняваме. В още горещата течност поставяме парчетата змиорка. Варим я в нея, докато кожата започне да се отделя. Редим по най-много осем парчета в горещи буркани. Заливаме ги с горещата марината и затваряме с капачката. Важното е в течността да няма остатъци от зеленчуците. Ако искате да я хапнете веднага, оставете парчетата, покрити с течността за една нощ в хладилника.
препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК