Летни шедьоври с диня

Съвети

Летни шедьоври с диня

12139
на 01.08.2015
Летни шедьоври с диня
Автор:   Ретро

Последвайте ни в Google News Showcase

Динята е идеална за адските жеги, които ни сполетяха. Сочният червен плод дори може да бъде основното ни ястие и за обяд, и за вечеря. Динята се използва за приготвянето на най-разнообразни блюда – от  сандвичи до смути и вкусна супа. Дамите могат да прекаляват с този плод, без да се тревожат за фигурата си, тъй като динята е нискокалорична.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

 

Диня пане

 

Продукти:

1 диня, 150 г брашно, 100 г царевично нишесте, 2 яйца, олио за пържене, пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Кората на динята се отстранява, семките се почистват и месото се нарязва на ромбове. Получените парчета се овалват в брашно. Яйцата се разбиват и се смесват с царевичното нишесте и малко вода до получавнето на гъсто палачинково тесто. Динените парчета се топват в тестото и се пускат в сгорещеното в дълбок тиган олио. Пържат се и от двете страни до получаване на светлокафява коричка на панировката. Панираната диня се изважда върху домакинска хартия или салфетка, за да се отцеди от мазнината и се поръсва с пудра захар.

 

 

Печена на скара със сирене и  рукола

 

Продукти:

4 парчета диня, почистени от семената и кората, 2 супени лъжици зехтин, 5 чаени лъжици сок от лайм, 5 парчета сирене - около 120 грама, шепа листа прясна мента, листа рукола или маруля, сол и черен пипер на вкус, печени тиквени семена

 

Начин на приготвяне:

Подсушете с хартия парчетата диня и ги изпечете само от едната страна върху нагорещена скара в продължение на 2 минути.

Нарежете листните зеленчуци, овкусете ги с 2 лъжици от сока от лайм и зехтина, сложете щипка сол.

Изсипете зелената основа в подходяща чиния, подредете динята с изпечената страна нагоре и добавете сиренето. Полейте всички продукти с останалия цитрусов сок, подправете с малко сол (черен пипер по желание).

Украсете с листенца прясна мента и изпечени тиквени семена.

 

 

Крем супа

 

Продукти:

2 бр. нектарини, 1/2 пъпеш, 1/4 диня, 1 банан

 

Начин на приготвяне:

 

Пасираме част от динята, пъпеша и банана, добавяме и нектарините, като оставяме едно парче. 
От останалата част от динята издълбаваме малки топчета. Същото правим и от пъпеша. 
Топчетата ги пускаме в готовата супа. Сервираме с кубчета лед и листо от мента. 

 

 

Петифури

 

Продукти:

Нарязана на кубчета диня, настърган шоколад
За глазурата:
1 опаковка (225 гр.) крема сирене, размекнато, 3 с.л. масло, меко, 1 1/2 чаши пудра захар, 1/8 ч.л. сол, 1 ч.л. екстракт ванилия

 

Начин на приготвяне:

Ако динята е със семки, отстранете ги внимателно, преди да приготвите петифурите. Кубчетата трябва да са със стена около 2,5 см., но може да направите и по-големи петифури. Поставете кубче диня върху чиния, намажете отгоре с 1-2 лъжички от глазурата, покрийте с друго кубче диня и отгоре капнете с лъжица малко от глазурата. Поръсете готовите петифури с настърган шоколад.
За глазурата: Разбийте крема сиренето и маслото с миксер на умерена скорост, докато се получи гладък крем. Постепенно добавете захарта и солта, като разбивате постоянно, докато се усвоят и те. Накрая добавете ванилията и разбъркайте.

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК