Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
1 глава лук
50 г масло
1/2 ч.л. индийско орехче
1 дебела филия
стар хляб
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
4-5 стръка магданоз
или копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Рибните филета се нарязват на дребни парчета. Хлябът се нарязва на малки кубчета и се смесва с рибата. Залива се с прясното мляко и се оставя да преседи, докато се приготвят останалите продукти. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в маслото на умерен огън около 10 минути, докато стане прозрачен. Лукът се сваля от котлона и се добавя към рибата. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се добавят към рибата. Прибавят се подправките – солта, черният пипер, индийското орехче и ситно нарязаният магданоз или копър и се разбърква добре. В отделна купа белтъците се разбиват на твърда пяна с миксер. Прибавят се към рибата и се разбърква леко. Тавичка за печене на кекс - с размери приблизително 10 на 30 см - се застила с хартия за печене или фолио. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, или докато сместа стегне. Тавичката се изважда от фурната и се оставя да се охлади за 5-10 минути. След това се нарязва на филии и се сервира. Като гарнитура е много подходящо картофено пюре.
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър