Топдиетолог за трапезата на Великден: Не смесвайте яйца и агнешко, ще си докарате големи проблеми!
Не яжте риба тон повече от веднъж месечно, има тежки метали, съветва д-р Катя Паскова
Последвайте ни в Google News Showcase
Рибата съвсем не е толкова полезна храна, а дори точно обратното. Поне това твърди диетологът д-р Катя Паскова в интервю пред таблоида „България днес”.
WINBET – 3 начални бонуса + 3 подаръка за Спорт, Казино и Live Казино! (18+)
„Рибата се оказва най-големият носител на тежки метали. Риба тон трябва да се яде не по-често от веднъж месечно, защото организмът не може да изхвърли металите, които са погълнати в океана”, казва Паскова.
Според нея сьомгата се оказва не толкова богата на омега киселини, колкото сме си мислели. „Ако застои, в нея се развиват микроорганизми, които са токсични”.
По думите на диетоложката – риба от консерви изобщо не трябва да се яде. „От всички риби скумрията – най-старата риба - се оказва най-полезна, но и тя не трябва да се яде повече от 2 пъти седмично.
По повод великденските празници д-р Катя Паскова казва, че не трябва да се смесва консумацията на яйца и агнешко.
Храната, сложена на масата по повод празника, трябва да се консумира внимателно и умерено. Първо трябва да се хапне салата с едно яйце, агнешкото да се сложи в устата най-малко един част след предястието, а за козунака трябва да се изчака.
Съчетаването на тези ястия в едно хранене води до криза на панкреаса, пояснява д-р Паскова.