Вкусни рецепти за тънка талия и тънък джоб

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Вкусни рецепти за тънка талия и тънък джоб

7722
на 05.05.2021
Вкусни рецепти за тънка талия и тънък джоб
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бестселърът „Какво да сготвим за тънка талия и тънък джоб“ от издателство „Милениум“ ще ви разкрие всички тайни на диетолозите и ще ви покаже как може да постигнете идеалната фигура с евтини и достъпни продукти. Ще намерите полезното четиво по вестникарските павилиони в цялата страна на цена само 9 лв.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Съществува мнение, че здравословната, извайваща фигурата храна е скучна, еднообразна и безвкусна. А цените в магазините за полезни продукти предизвикват чувството, че здравето и тънката талия са недостъпен лукс, когато разполагаме с ограничен бюджет за храна. Това категорично не е вярно. Този своеобразен наръчник ще ви покаже как с малко средства можете да си осигурите пълноценно и здравословно, но същевременно и диетично меню, с което да поддържате добрата си форма. В него са предложени готови менюта, с които вече няма да се чудите какво да сготвите, а заедно с тях са изготвени и примерни бюджети, за да се ориентирате по-лесно и съобразите разходите спрямо доходите си.

Авторката Галина Иванова представя и практична информация за най-важните хранителни групи, от които се нуждае тялото и как да ги балансирате, за да набавите всичко нужно на организма си, безценни съвети за разумно пазаруване и по-дълготрайно съхраняване на продуктите, както и десетки хитрини как максимално да оползотворите наличните си хранителни запаси. В книгата ще откриете малки тайни за разнообразяване на трапезата с екзотичен привкус, без това да ощетява портмонето ви. Предложени са и златни здравословни правила за комбиниране на различните блюда за най-добър ефект.

А ето и две прекрасни рецепти, които може да сготвите бързо, лесно и най-вече евтино, но и от които няма да качите килограми:

Евтини кюфтета от зеле и кайма

Стойност: до 5 лв. за 12 кюфтета

Една порция: 200 г =350 ккал; белтъчини - 14.4 г; мазнини - 13.3 г; въглехидрати - 22.8 г;

Време за приготвяне: 45 минути

Сложност: лесна

Кухня: руска

Подходящо за замразяване и преди топлинната обработка

 

Необходими продукти:

400 г зеле

1 яйце

3-4 стръка магданоз

2 с.л. сметана (или майонеза)

200 г кайма

1 средна глава лук

1 ч.л. сол

½ ч.л. бакпулвер

черен пипер на вкус

1-2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Зелето и лукът се настъргват на дребно в кухненския робот. Заливат се с вряща вода и се оставят да се задушат под капак 5 минути. След това водата се изцежда и към зеленчука се прибавят каймата, накълцаният магданоз, сметаната, яйцето, брашното, бакпулверът, солта и подправките. Омесва се добре и от получената смес се оформят 12 кюфтета, които се подреждат върху застлана с хартия за печене тавичка. Кюфтетата се напръскват със зехтин и се пекат 30 мин. в загрята на 200°С фурна.

Вечеря от останалите от вчера варени картофи (или пюре)

Стойност: до 5 лв. за 4 порции ( 8 крокети)

В 100 г = 159.3 ккал; белтъчини - 7.8 г; мазнини - 8.5 г; въглехидрати - 13.5 г;

Време за приготвяне: 30 мин.

Трудност: лесна рецепта

Кухня: балканска

Подходящо за замразяване ястие

 

Необходими продукти:

400 - 500 г сварени картофи (или картофено пюре)

150 г пушени гърди (бекон)

150 г настъргано бяло сирене или кашкавал, или извара (каквото има в хладилника)

50 г крема сирене или някакво друго сирене за мазане (каквото има в момента)

1-2 яйца или вода

2 с.л. брашно

сол, смлян черен пипер, пушен червен пипер и на вкус девесил или чубрица, или шарена сол.

 

Начин на приготвяне:

Гърдите се нарязват на малки кубчета или на лентички. Картофите се намачкват. Прибавят се яйцата, настърганото сирене (кашкавал или друго изостанало в хладилника сирене), брашното и се замесва тесто, което се разделя на 8 топки. Те се разплескват на питки, намазват се със сиренето за мазане, отгоре се слагат по няколко парченца от гърдите (бекона) и се завиват на крокети.

Пържат се в силно сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят хубаво от мазнината.

Крокетите се сервират с млечен майонезен сос, по желание и със зелена салата през лятото, а през зимата с туршия или едросмляна лютеница.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК