Байдън полага клетва при извънредни мерки за сигурност - метрото е спряно, кучета вместо хора по пустите улици на Вашингтон

ГОРЕЩО

 Байдън полага клетва при извънредни мерки за сигурност - метрото е спряно, кучета вместо хора по пустите улици на Вашингтон

3065
на 20.01.2021
 Байдън полага клетва при извънредни мерки за сигурност - метрото е спряно, кучета вместо хора по пустите улици на Вашингтон
Автор:   ПИК

След минути във Вашингтон Джо Байдън ще положи клетва, като 46-ия президент на Съединените щати, заедно с първата жена вицепрезидент - Камала Харис.

препоръчано

Церемонията  се провежда при извънредни мерки за сигурност и военно присъствие заради щурма в Капитолия преди дни от привърженици на Доналд Тръмп.

Другият риск също е минимизиран - този от заразата с Covid-19. Жителите на Вашингтон са призовани да си останат у дома и да гледат онлайн церемония. 

Иначе улиците, които за подобно събитие са пълни с хора, са необичайно пусти в този слънчев, но студен и ветровит ден. Случайни минувачи с тениски и значки и маски на Байдън и вицепрезидента Камала Харис могат да се видят, но броят им е сравнително малък.

Мерките за сигурност са невиждани. За да се добере човек до Капитолия, трябва да премине през лабиринт от няколко кръга метални и бетонни заграждения. Само притежателите на специални пропуски ще могат да са в близост по време на полагането на клетвата.

Това кара хората, дошли за събитието в американската столица, да останат по стаите си и да го гледат по телевизията.

Метростанциите в сърцето на Вашингтон са затворени, а по платформите на отворените в близост до центъра и извън тях има въоръжени гвардейци, кучета и екипи на министерството на вътрешната сигурност, предаде БНР.

Байдън ще положи клетва в 19 ч. българско време и след това ще произнесе реч, в която ще се опита да убеди нацията и да покаже на света, че демокрацията в Америка работи.

Близо 74 милиона гласуваха за Тръмп, Байдън протяга ръка към тях и тепърва предстои да разберем как те ще отвърнат. Още повече като се има предвид, че Тръмп отказа да приеме изхода от вота и това се сочи за подбудител на щурма на американския Конгрес на 6 януари, при който загинаха 5-има души.

От своя страна при отпътуването си от Белия дом за последен път в качеството си на президент Тръмп заяви от военната база „Андлюс“, че желае успех на новата администрация, като изтъкна, че те имат изградена основа да постигнат нещо блестящо.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това