Австралия вдига сериозно митата за внос на стоки от Русия и Беларус

СВЕТЪТ ДНЕС

Австралия вдига сериозно митата за внос на стоки от Русия и Беларус

4008
на 01.04.2022
Австралия вдига сериозно митата за внос на стоки от Русия и Беларус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Австралийският премиер Скот Морисън обяви, че страната му налага допълнителни мита за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус. Увеличението е с 35%, предава Ройтерс.

препоръчано

Австралия ще отправи и официално уведомление, че оттегля статута на "Най-облагодетелствана нация" и ще започне да прилага допълнителните мита от 25 април за целия внос от Русия и Беларус към тарифите, които вече са в сила.

Канбера също така ще въведе забрана за руски петрол и енергийни продукти.

На официалния правителствен сайт се посочва и че страната осигурява 91 млн. долара военна помощ за Украйна и 65 млн. долара за хуманитарна подкрепа, 70 000 тона термални въглища, както и временна визова програма и помощ за украинските общности в Австралия.

Досега Канбера вече е наложила санкции на повече от 500 руски и беларуски граждани, включително президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко. Въведени са и значителни икономически санкции, включващи забрана за износ на оръжия и части за тях, суровини и оборудване за добив на петрол и газ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК