Австралия за пръв път глоби фирма за нанесени щети на аборигени

ХИТ СВЯТ

Австралия за пръв път глоби фирма за нанесени щети на аборигени

7718
на 02.08.2013
Австралия за пръв път глоби фирма за нанесени щети на аборигени

OM Manganese ще плати 130 хил. долара за оскверняване на светилищата на местните жители

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Австралийската рудодобивна компания ОМ Manganese е обвинена в оскверняване на сакралните места на местните аборигени, съобщава руската служба на BBC (Би Би Си).

препоръчано

Това е първият казус, при който реално се санкционират виновните за оскверняване на светините на местното население.

Компанията ще плати 130 хил. австралийски долара обезщетение за щетите, нанесени на местността, известна като „Две седящи жени“ в отдалечената област в северната част на страната.

Австралийската компания обаче ще може да продължи да добива в региона. Забранено обаче на нейните служители дори да доближават светилищата на аборигените, които са под държавната закрила.

OM Manganese на свой ред се призна за виновна в нанасянето на щети на тази местност, но не и в оскверняването на светите места за коренното население на Австралия. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК