Австралия ще продължи да използва ваксината срещу коронавируса на „АстраЗенека”

СВЕТЪТ ДНЕС

Австралия ще продължи да използва ваксината срещу коронавируса на „АстраЗенека”

4482
на 16.03.2021
Австралия ще продължи да използва ваксината срещу коронавируса на „АстраЗенека”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Австралия ще продължи да използва ваксината срещу коронавируса на „АстраЗенека”, независимо от решението на редица европейски страни да спрат временно използването на препарата заради опасни странични ефекти. Това заяви финансовият министър на страната Джош Фриденберг, цитиран от телевизия Sky News.

препоръчано

По думите му, Европейският регулатор на лекарствата и Световната здравна организация са потвърдили, че ваксината на „АстраЗенека” е ефективна и безопасна.

„В светлината на това, ще продължим да използваме ваксината на „АстраЗенека”, заяви Фриденберг.

По-голямата част от 25-милионното население на Австралия трябва да бъде ваксинирано именно с препарата на „АстраЗенека”. Властите в Австралия са осигурили близо 54 млн. дози от препарата.

Австралия стартира общонационалната си кампания по имунизация на населението преди месец. Първи дози от ваксината на „АстраЗенека” са били поставени миналата седмица.

Правителството планира достигането на 1 млн. поставени дози ваксини до началото на април, когато трябва да се появи местно производство от ваксината на „АстраЗенека”. Първа доза трябва да получат всички до октомври месец.

 

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК