Австрия и Германия с опити да избегнат Брекзит без споразумение

СВЕТЪТ ДНЕС

Австрия и Германия с опити да избегнат Брекзит без споразумение

11728
на 17.09.2018
Австрия и Германия с опити да избегнат Брекзит без споразумение
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейските лидери трябва да направят всичко възможно, за да предотвратят твърд Брекзит, предупреди канцлерът на Австрия Себастиан Курц, пише британският вестник The Independent.
Той добави, че германският му колега Ангела Меркел се е съгласила за значението на това да се избегне напускането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение за търговия.
„Имаме едно и също виждане, че трябва да направим всичко по силите си, за да избегнем твърд Брекзит“, заяви Курц, цитиран от Фокус.
Той говореше преди личната си среща с Меркел в неделя.
Очаква се Брекзит да бъде ключова тема в срещата им, която идва седмица преди неформалната среща на върха на лидерите на страните от ЕС в австрийския град Залцбург, на която британският премиер Тереза Мей се надява, че ще направи пробив в преговорите.
Възможно е лидерите да се съгласят за провеждането на още една среща на върха, посветена на Брекзит, по-късно през тази година.
Мишел Барние, главният преговарящ за Брекзит на ЕС, заяви, че споразумение е „възможно“ към ноември.
През изминалия месец Курц описа решението на Великобритания да напусне Евросъюза като „може би най-лошото такова в последните години“.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК