Австрия призова Гърция да спре мигрантите, тръгнали на север

Европа

Австрия призова Гърция да спре мигрантите, тръгнали на север

4619
на 03.03.2016
Австрия призова Гърция да спре мигрантите, тръгнали на север
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Австрийският министър на външните работи призова Гърция да спре мигрантите и бежанците, от продължаване на тяхното пътуване към Северна Европа, като допълни, че Атина трябва да задържа новопристигналите в центровете за регистрация от вида „hotspots“. „Ние трябва да сложим край на гръцката политика, която се състои в това да им позволява да се насочват на север“, заяви Себастиян Курц в интервю за „Зюддойче цайтунг“.

препоръчано

„На тези, които успеят да пристигнат в Гърция, не трябва да им бъде позволявано да продължат пътуването си“, каза той. „Ние работим в посока Гърция да създаде „hotspots“ с помощта на ЕС, за да поеме отговорност за тези хора и ние оказваме натиск, защото нищо не се случва“, посочи още Курц. След няколко месеца на закъснения Гърция отвори четири от петте „hotspots“, в които мигрантите трябва да бъдат регистрирани и да се преценява дали могат да получат убежище. И четирите съоръжения се намират на гръцките острови. С тези центрове „ние предлагаме помощ на тези, които се нуждаят от закрила, но не можем да им позволим да продължат пътуването си“, допълни още австрийския първи дипломат.

Той допълни още, че за него решението от септември на Австрия и Германия да отворят границите на Европа за бежанци е „сериозна грешка“, която спешно трябва да бъде поправена. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК